Ladataan Tapahtumat

Viikin kävelyretki

26.5. @ 8:00 - 11:00

Viikin-Vanhankaupunginlahden alue on yksi Suomen tunnetuimpia ja arvokkaimpia lintualueita, joka houkuttelee lintuharrastajia retkeilemään vuoden ympäri. Alueen arvoa lisää entisestään sen sijainti Helsingin maantieteellisessä keskustassa. Alueella on kattava lintutornien  ja katselulavojen verkosto. Liikkuminen alueella sujuu hyväkuntoisia kävelyteitä pitkin kävellen tai polkupyörällä. Ruovikkoalueita on hoidettu aktiivisesti viime vuosina yhteistyössä kaupungin ja Tringan kanssa, mikä on lisännyt alueella pesivien ja levähtävien lintujen määrää. Alueen linnustoa seurataan säännöllisesti ja siellä tavataan säännöllisesti myös harvinaisempia lintuja ahkeran retkeilyn ansiosta.

Aamuretkellä tarkkaillaan loppukevään linnustoa Viikin pelloilla ja Vanhankaupunginlahdella. Kävelyä retkellä kertyy 3-5 km. Kaukoputkesta on hyötyä mutta kiikareillakin pärjää hyvin.

Retkelle tulee ilmoittautua (ks. alempana).

Katso retkitiedot tapahtumakalenterista vielä retkeä edeltävänä iltana mahdollisten viime hetken muutosten varalta. Lue myös yleiset retkiohjeet.

LINKKI

Kenelle: Retki on avoin kaikille. Enintään 20 osallistujaa

Retkimaksu: Maksuton

Oppaana: Julia Palorinne

Retken lähtö: Klo 8, Viikki, Koetilantie 1, Lintuvarusteen edusta

Lähtöpaikka kartalla

Retken päättyminen:  Noin klo 11, sama paikka

Ilmoittautuminen alkaen 7.4. klo 8, viimeistään 24.5. klo 16 seuraavan linkin kautta:

https://birdlife-lv.creamailer.fi/survey/e8jtxbtymawek

Muista perua ilmoittautumisesi ellet pääsekään retkelle. Maksuttomille kävelyretkille ei voi ilmoittautua jonoon. Jos retki on täynnä, yritä varata paikka myöhemmin uudelleen, peruutusten myötä on voinut vapautua retkipaikka. Retkille ei tule tulla ilmoittautumatta. Osallistujamäärät on mitoitettu sellaisiksi, että kaikki osallistujat näkevät ja kuulevat oppaan. Tringan retkille ei saa ottaa mukaan koiria.

Tiedustelut: opastuksetÄTtringa.fi

Retkipalaute: Voit halutessasi lähettää retkestä palautetta: opastuksetÄTtringa.fi

Tiedot

Päivämäärä:
26.5.
Aika:
8:00 - 11:00
Tapahtumaluokka:
Kirjoita jotakin