Loading Events
  • This event has passed.

Viikin iltapäiväkävely

12.4. @ 13:00 - 16:00

Viikin-Vanhankaupunginlahden alue on yksi Suomen tunnetuimpia ja arvokkaimpia lintualueita, joka houkuttelee lintuharrastajia retkeilemään vuoden ympäri. Alueen arvoa lisää entisestään sen sijainti Helsingin maantieteellisessä keskustassa. Alueella on kattava lintutornien – ja lavojen verkosto. Liikkuminen alueella sujuu hyväkuntoisia kävelyteitä pitkin kävellen tai polkupyörällä. Ruovikkoalueita on hoidettu aktiivisesti viime vuosina yhteistyössä kaupungin ja Tringan kanssa, joka on lisännyt alueella pesivien ja levähtävien lintujen määrää. Alueen linnustoa seurataan säännöllisesti ja siellä tavataan säännöllisesti myös harvinaisempia lintuja ahkeran retkeilyn ansiosta.

Iltapäivän retkellä tehdään pienessä ryhmässä kävelykierros Viikin peltojen, Purolahden ja Hakalan kautta. Vanhankaupunginlahti on sulanut, vesillä on monenlaista nähtävää. Klobbenilla haikarat ovat jo pesillään. Kävelyä kertyy 4-5 km. Kaukoputkesta on hyötyä, kiikareillakin pärjää. Voit kysyä, olisiko Lintuvarusteessa oleva Tringan lainakaukoputki vapaana.

Retkelle tulee ilmoittautua (ks. alempana). Muistathan perua ilmoittautumisesi ellet pääsekään retkelle. Katso retkitiedot tapahtumakalenterista vielä retkeä edeltävänä iltana mahdollisten viime hetken muutosten varalta. Lue myös yleiset retkiohjeet.

Retkiohjeita

Kenelle: Retki on vain Tringan jäsenille, enintään 12 osallistujaa

Retkimaksu: 13

Oppaana: Eero Haapanen

Retken lähtö klo 13, Viikki, Koetilantie 1, Lintuvarusteen edusta

Lähtöpaikan kartta

Retken päättyminen noin klo 16, sama paikka

Ilmoittautuminen ja retkimaksu alkaen 3.3. klo 8, viimeistään 10.4. seuraavan linkin kautta:

https://tringa.tapahtumiin.fi/fi/events/e/viikin-kavelyretki/65cdf9ab8d7e0a41228b4569

Ilmoittautumisen peruutus: opastuksetÄTtringa.fi. Enintään 15 € retkimaksuja ei palauteta, vaikka retkeläinen joutuisi perumaan ilmoittautumisensa. Ilmoittamalla peruutuksen mahdollistat kuitenkin retkipaikan toiselle. Mikäli retki perutaan Tringan taholta, retkimaksu palautetaan.

Ilmoittautuminen jonoon: Mikäli retki on varattu täyteen ja haluat ilmoittautua jonoon, lähetä sähköposti: opastuksetÄTtringa.fi

Tiedustelut: opastuksetÄTtringa.fi

Retkipalaute: Voit lähettää retkestä halutessasi palautetta: opastuksetÄTtringa.fi

Details

Date:
12.4.
Time:
13:00 - 16:00
Event Category:
Kirjoita jotakin