Ladataan Tapahtumat

Suulia ja liitäjiä – Tringan retki Asturiaan ja Galiciaan 15.-23.10.2024

15.10. - 23.10.

Lähde mukaan seuraamaan liitäjien liitelyä ja korppikotkien kaartelua. Opastetulla retkellä Espanjan luoteisosiin on luvassa meri- ja vuoristolintuja. Ja kaikkea siltä väliltä!

 

 

Pohjoisia lintuja, kuten pikkukajavia, ruokkeja ja lunneja alkaa jo näkymään, ja kaikkia liitäjälajeja on edelleen liikkeellä. Muuton pääosissa ovat suulat, noki- ja makaronesianliitäjät. Hyvinä muuttopäivinä suulia voi nähdä tuhansia – tunnissa. Ennätysmuutto on laskettu 22.10.2021. Tuolloin laskettiin 8h 30 min staijauksen tuloksena 77.370 suulaa. Hyvänä leveäpyrstökihujen pesimävuotena niitä on mahdollista nähdä jopa sadoittain päivässä.

Matkaohjelma

Lennämme Helsingistä 15.10. suoralla Finnairin lennolla Madridiin. Majoitumme illaksi Madridin lähelle. Aamiaisen jälkeen lähdemme ajelemaan pohjoiseen kohti Oveidoa. Oveidossa yövymme kaksi yötä 16.-18.10. Vietämme kokonaisen päivän kaikessa rauhassa Pico de Europan vuoristossa. 18.10. illalla asetumme taloksi Porto de Barqueiro -nimiseen kylään kymmenen kilometrin päähän Estaca de Baresista. Barqueirossa meillä on varattuna oma talo kahden hengen huoneilla. Vietämme siellä neljä yötä.

19.-21.10. kuluvat hyvin rauhallisesti, sillä staijailemme kolme päivää merilintuja kaukoputkillamme Espanjan pohjoiskärjessä Estaca de Baresin kuuluisalla merilintustaijipaikalla. EB:n länsipuolella avautuu Atlantti ja itäpuolella Biskajanlahti. Rauhallisetkin muuttopäivät ovat suomalaiselle mielenkiintoisia, mutta hyvät menevät jo tajunnan rajamaille. Ja oikein hyvällä onnella – ties mitä!

Teemme yhtenä noista päivistä veneretken ulkomerelle, jossa houkuttelemme merilintuja chumilla. Keijuista merikeiju on todennäköinen, etelänkeiju mahdollinen. Samalla näemme muita merilintuja ja delfiinejä. Hyvällä onnella voimme nähdä jotain todella kiinnostavaa, kuten vaikkapa etelämantereenkihun. Se on havaittu alueella lukuisia kertoja ja on paljastunut yleisemmäksi kuin on luultukaan.

 

22.10. siirrymme lintuja katsellen Madridiin, jossa vietämme vielä yhden hotelliyön.

Tietoja matkasta

Majoitus

Matkalla Galiciaan ja takaisin majoitumme tavallisissa pikkuhotelleissa kahden hengen huoneissa. Näihin kuuluu aamiainen. Porto de Baresin pikkukylässä tai sen lähistöltä vuokraamme talon, jossa majoitumme kahden hengen huoneissa. Talossa on yhteinen olohuone ja keittiö. Aamiaisen teemme itse, sillä koko kylässä ei ole majoituspaikkaa, josta saisi aamiaista.

Ruokailu

Syömme aamiaiset joko hotellilla tai valmistamme itse. Päivällä käymme kevyellä lounaalla ja iltaisin syömme ravintoloissa. Galician rannikkokylien ruokatarjonta on usein meren antimia ja niitä voi todellakin suositella! Kaikki ruokailut ja juomavedet kuuluvat matkan hintaan.

Sää

Lokakuussa päivälämpötila ei nouse juuri +15 yläpuolelle keskipäivälläkään. Sateisiinkin on hyvä varautua.

Kenelle: Matka on vain Tringan jäsenille, 6 osallistujaa, paikat varataan ilmoittautumisjärjestyksessä

Oppaana: Petro Pynnönen/ No Bird Tours

Matkan hinta ja matkaehdot: 2390 €. Retkimaksu sisältää suorat lennot Helsingistä Madridiin ja takaisin, majoitukset, kaikki ruokailut, kuljetukset ilmastoidulla pikkubussilla ja oppaan palvelut. Lisämaksusta yhden hengen huone. Hintaan sisältyy 2% linnustonsuojelun tukimaksu ja 2% ilmastokompensaatiomaksu. Retkeltä mahdollisesti yli jääneet rahat käytetään Tringan harrastus- ja suojelutoimintaan. Tringa pidättää oikeuden hinnan- ja mahdollisiin ohjelmanmuutoksiin. Matka ei ole valmismatka, joten Tringa ei vastaa mahdollisista peruutuksesta syntyvistä kustannuksista. Henkilökohtainen matkavakuutus on pakollinen.

Varausmaksu 100 € maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Loppumaksu tulee maksettavaksi heti kun retki on varattu täyteen. Lennot ostetaan mahdollisimman pian. Loppumaksusta tulee maksuohje ilmoittautuneille.

Ilmoittautuminen: Sitova ilmoittautuminen ja varausmaksu 100 € seuraavan linkin kautta alkaen 5.5. klo 8.

https://tringa.tapahtumiin.fi/fi/events/e/asturia-ja-galicia-15-23-10/66326d41c0291829398b4570

Huom! Evention maksulinkin toiminta on matkapuhelimen kautta takkuillut. Mikäli mahdollista, ilmoittaudu&maksa läppärillä tai tietokoneella.

Ilmoittautumisen peruminen: Retkimaksua ei palauteta sen jälkeen kun retken toteutuminen on varmistunut ja lennot ostettu. Retkimaksusta voidaan palauttaa osa, jos saadaan mahdollisesta jonosta toinen lähtijä tilalle. Ilmoita peruutus sähköpostilla: opastuksetÄTtringa.fi

Tiedustelut:

Retken sisältö: Petro Pynnönen nobirdtoursÄTgmail.com Petro vastaa kysymyksiin viimeistään 13.5.

Maksuaikataulut, ilmoittautumiseen liittyvät asiat: opastuksetÄTtringa.fi

Ilmoittautuminen jonoon: Mikäli retki on varattu täyteen, voit ilmoittautua jonoon: opastuksetÄTtringa.fi.

Retkipalaute: Voit halutessasi antaa retkipalautetta: opastuksetÄTtringa.fi

Tiedot

Alkaa:
15.10.
Loppuu:
23.10.
Tapahtumaluokka:
Kirjoita jotakin