Loading Events
  • This event has passed.

Suomenojan kävelyretki – Espoo 50 vuotta kaupunkina

28.8.2022 @ 10:00 - 12:00

Osana Espoo 50 vuotta kaupunkina -ohjelmistoa Tringa tarjoaa syksyisen lintukävelyn Suomenojan lintualtaalle. Suomenojan altaat ovat arvokas ja erikoislaatuinen luontokohde sekä kansainvälisesti tärkeä lintualue (IBA eli Important Bird Area).

Kosteikko tarjoaa monipuolisen ruovikkoisen elinympäristön useille pesiville ja muuttaville lintulajeille. Syksyllä monet sorsat viihtyivät altaalla ennen muuttoa. Suomenojalla sorsia pääsee katselemaan  läheltä. Muuton aikana alue on tärkeä levähdyspaikka monille muillekin linnuille ja aina voi nähdä yllättäviä läpimuuttajia.

Rauhallisella lintukävelyllä kierretään lintualtaan ympäri ja katsotaan alueen lintuja. Oppaat kertovat alueen monimuotoisesta luonnosta ja linnuista Espoon kehittyvässä kaupunginosassa. Reitti on noin 2 km kävelytietä, mahdollisesti poiketaan myös meren rantaan.

Retkelle on pakollinen ilmoittautuminen. Kävelyretkille ei ole jonotusjärjestelmää. Mikäli täyteen varatulle retkelle on peruutusten myötä vapautunut paikkoja, niistä ilmoitetaan tapahtumakalenterissa retken tiedoissa. Muistathan perua ilmoittautumisesi ellet pääsekään retkelle.

Ethän osallistu retkelle sairaana tai oireisena.

Kenelle: Retki on avoin kaikille. Enimmäisosallistujamäärä on 30. 

Retkimaksu: Maksuton

Oppaana: Nadja Weisshaupt, Juha Lindy

Lähtöpaikka: Suomenojan lintualtaan P-paikka (Hyljeluodontie 6, liikenneympyrästä opasteen mukaan). P-paikkojen määrä on rajoitettu, vaihtoehtona pääsee busseilla 111, 143, 147 (Hyljeluodontie) ja metrolla Matinkylään.

Retkiaika: Lähtö klo 10.00. Paluu klo 12.

Ilmoittautuminen: viimeistään 27.8. seuraavan linkin kautta

https://birdlife-lv.creamailer.fi/survey/c8gemmgazh8ts

Tiedustelut: opastukset@tringa.fi

Details

Date:
28.8.2022
Time:
10:00 - 12:00
Event Category:

Venue

Suomenojan altaan pohjoinen parkkipaikka
Hyljeluodontie
Espoo, Finland
+ Google Map
Kirjoita jotakin