Loading Events

Suomenojan iltakävely

24.4. @ 18:00 - 20:30

Entinen Finnoonlahti oli ruovikkoinen merenlahti, joka tarjosi pesimäalueen vesilinnuille ja kahlaajille. Se oli ikään kuin pienennetty painos Laajalahdesta ja Vanhankaupunginlahdesta. Pengerryksen myötä kahlaajat menettivät pesimäalueensa, mutta ravinnepitoiset altaat alkoivat keräämään vesilintuja pesimään ja syksyisin myös laajemmin lintuja ruokailemaan.

Altaiden rakentamisen jälkeen naurulokkipopulaatio kasvoi tasaisesti ja tänään naurulokit ovat ehkä allasalueen symboli ja tunnuskuva. Varhaiskeväällä naurulokit dominoivat myös alueen äänimaailmaa. Altaiden naurulokit muodostavat Etelä-Suomen suurimman naurulokkiyhdyskunnan (arvioitu 3700 paria) ja Suomen toiseksi suurimman. Naurulokit toimivat “suoja-armeijana” monille muille lajeille ja erityisesti altaiden arvolajeille suojellen näitä pedoilta puolustaessaan omia pesiään. Siksi naurulokki muodostaa altaiden avainlajin ja niiden elinvoima takaa myös arvolajien säilymisen Suomenojalla. Suomenojan altailla pesivät mm. mustakurkku-uikku, liejukana, harmaasorsa, punasotka, lapasorsa, nokikana, luhtahuitti ja luhtakana. (Lähde: Suomenoja.fi)

Kävelyretkellä kierretään altaiden ympäri noin kahden kilometrin mittainen helppokulkuinen kierros ja tarkkaillaan kevään lintuelämää. Linnut ovat lähellä, kiikareilla pärjää hyvin.

Retkelle tulee ilmoittautua (ks. alempana).

Katso retkitiedot tapahtumakalenterista vielä retkeä edeltävänä iltana mahdollisten viime hetken muutosten varalta.

Lue yleiset retkiohjeet täältä:

Retkiohjeita

Kenelle: Retki on avoin kaikille, enintään 20 osallistujaa

Retkimaksu: Maksuton

Oppaana: Tommi Heinonen

Retken lähtö: Klo 18, Finnoo, Suomenlahdentien liikenneympyrästä seuraa viittaa ”Lintutornit”. Pysäköintialue.

Lähtöpaikka kartalla

Retken päättyminen:  Noin klo 20.30, sama paikka

Ilmoittautuminen:  Alkaen 3.3. klo 8, viimeistään 22.4. klo 16 seuraavan linkin kautta:

https://birdlife-lv.creamailer.fi/survey/ssruno5clid74

Muista perua ilmoittautumisesi ellet pääsekään retkelle. Maksuttomille kävelyretkille ei voi ilmoittautua jonoon. Jos retki on täynnä, yritä varata paikka myöhemmin uudelleen, peruutusten myötä on voinut vapautua retkipaikka. Retkille ei tule tulla ilmoittautumatta. Osallistujamäärät on mitoitettu sellaisiksi, että kaikki osallistujat näkevät ja kuulevat oppaan.

Tiedustelut: opastuksetÄTtringa.fi

Retkipalaute: Voit halutessasi lähettää retkestä palautetta: opastuksetÄTtringa.fi

 

 

Details

Date:
24.4.
Time:
18:00 - 20:30
Event Category:
Kirjoita jotakin