Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Retki Öröön TÄYNNÄ Jonokin on täynnä

6.9.2023 - 8.9.2023

Örön linnakesaari on Saaristomeren kansallispuiston helmi. Se sijaitsee Kemiönsaaren kunnassa, Hiittisten lounaispuolella. Örö on matalalla vesialueella sijaitseva harjusaari, jossa on useita arvokkaita luontotyyppejä ja sen ulkomerellinen sijainti tekee siitä hyvin potentiaalisen lintupaikan.

Retkellä tutustutaan saaren muuttoaikana monipuoliseen linnustoon, seurataan muuttoa ja nautitaan rennolla otteella Saaristomeren upeasta alkusyksystä. Syyskuun alussa saarelle pysähtyy paljon muuttavia lintuja. Eteenkin varpuslintuja ja petolintuja on usein paikallisena runsaasti. Sääolosuhteitten mukaan vesilintuja ja kahlaajia on vaihtelevasti. Örö on lintupaikkana monipuolinen ja yllätysvalmis.

Tietoa Öröstä:

https://www.luontoon.fi/oro

Kenelle: Retki on vain Tringan jäsenille. Enintään 16 osallistujaa.

Retkiaika ja lähtöpaikka: Lähtö Kemiönsaaren Kasnäsin satamasta,  Kasnäsintie 1296 WilsonChartersin tilausveneellä keskiviikkona 6.9. klo 11. Ole paikalla viimeistään klo 10.45. Paluu Öröstä perjantaina 8.9. klo 16 lähtevällä vuoroveneellä. Matka-aika veneellä on noin 60 minuuttia. Kasnäsissa on kaksi yleistä pysäköintialuetta, johon auton voi maksutta paikoittaa. Ne sijaitsevat maantien oikealla puolella lähestyttäessä Kasnäsin lauttarantaa.

Retken hinta: 455 € (hotelli 1 hh)/405 € (hotelli 2 hh)/355 € (hostelli, 2-4 henkilöä huoneessa). Retkimaksu sisältää opastuksen, venekuljetukset Kasnäs-Örö-Kasnäs, majoittumisen 2 yötä, 7 ateriaa (2 x aamiainen, 3 x lounas, 2 x päivällinen), saunamaksun. Lisäksi kimppakyytimaksu 30 €. Voit varata majoituksen hotellin 2 hengen huoneessa vain, jos sinulla on tiedossa huonekaveri. Hotellihuoneissa on oma kylpyhuone, hostellissa yhteiskäytössä wc:t ja suihkut. Hostellihuoneeseen majoittuvien lukumäärä riippuu siitä, kuinka moni varaa hostellihuoneen.

Oppaana: Mikko Salonen

Ilmoittautuminen ja retkimaksu: Sitova ilmoittautuminen viimeistään 30.4. oheisen linkin kautta:

https://birdlife-lv.creamailer.fi/survey/vnynmfszmrykm

Saatuasi sähköpostivahvistuksen siitä, että ilmoittautumisesi onnistui ja mahduit mukaan retkelle, maksa 3 päivän kuluessa ilmoittautumisestasi 55 € varausmaksu Tringan retkitilille FI0215723000351585. Kirjoita maksun viestikenttään “Retki Öröön 2023-varausmaksu” sekä maksetun osallistujan/osallistujien nimet. Maksa loppumaksu (=Retken hinta -(miinus) varausmaksu) samalle tilille viimeistään 30.4. Kirjoita loppumaksun viestikenttään ”Retki Öröön 2023 loppumaksu” ja maksetun osallistujan/osallistujien nimet.

Huom! Mikäli retkeä ei varata täyteen huhtikuun loppuun mennessä, ilmoittautumisaikaa jatketaan mutta retken hinta nousee koska sekä kuljetus- , yöpymis- että ateriahinnat nousevat 1.5. alkaen.

Ilmoittautumisen peruminen: Jos peruutat varauksesi viimeistään 30.4., sinulle palautetaan retkimaksu – (miinus) 10 €). Lähetä peruutuksesta sähköposti: opastukset@tringa.fi. Saat ohjeet retkimaksun/varausmaksun palautuksen hakemiseksi. 30.4. jälkeen tulleista peruutuksista ei retkimaksua palauteta ellei tilalle saada toinen osallistuja.

Jos retki on täynnä, voit ilmoittautua jonoon: opastukset@tringa.fi

Tiedustelut: opastukset@tringa.fi

Tiedot

Alkaa:
6.9.2023
Loppuu:
8.9.2023
Tapahtumaluokka:
Kirjoita jotakin