Ladataan Tapahtumat

Punkaharjun syysretki

26.9. - 29.9.

Syyskuun loppu on monien lajien osalta syysmuuton aktiivisinta aikaa, myös Itä-Suomessa. Tällä retkellä tutustutaan Saimaan rantojen ja Parikkalan lintuvesien muuttolinnustoon, niin hanhiin, vesi- ja petolintuihin kuin monenlaisiin varpus- ja vaelluslintuihinkin. Retkellä liikutaan bussilla pääasiassa Punkaharjun ja Parikkalan maisemien parhailla lintukohteilla ja majoitus on Saimaan rannalla hyvätasoisessa mökkikylässä. Siirtymät ovat paikan päällä lyhyitä joten lintujen tarkkailulle jää paljon aikaa. Kävelymatkat ovat enimmillään 2-3 km. Tavallisempien lajien lisäksi erittäin hyvällä tuurilla kiikareihin voi osua myös saimaannorppa ja kovaa arktikamuuttoa. Ja meno- ja tulomatkalla pysähdellään sää- ja lintutilanteen mukaan, jos reitille sattuu nähtävää.

Viime vuoden vastaavan retken palautteesta: ”Itä-Suomen retki oli yksi parhaista retkistä mihin olen osallistunut. Majoitus kerrassaan hulppea ja ruokailut Tynkkylän lomaniemessä loistavat. Opastus erinomainen ja opas oli hyvin suunnitellut käyntikohteet ja niihin mentiin sujuvasti sään mukaan soveltaen.”

Lue yleiset retkiohjeet täältä:

Retkiohjeita

Kenelle: Retki on vain Tringan jäsenille. Enintään 14 osallistujaa.

Oppaana: Harri Hölttä

Retkimaksu: Tringan jäsen 695 €. Maksu sisältää opastuksen, kuljetuksen koko matkan ajan tilauspikkubussilla, majoittumisen 3 yötä 1 hh:ssa lomamökissä, liinavaatteet, 3 x aamiaisen, 3 x pitopöytäpäivällisen, tapaturmavakuutuksen. Varausmaksu 100 € maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Loppumaksu 585 € maksetaan viimeistään 15.8. Tringan retkitilille FI0215723000351585. Kirjoita maksun viestikenttään: ”Punkaharjun retki 2024”. Huom! Loppumaksusta ei tule erillistä ilmoitusta.

Retken lähtö: Torstai 26.9. klo 8, Mellunmäen metroasema

Retken päättyminen: Sunnuntai 29.9., paluu Mellunmäkeen viimeistään klo 21

Ilmoittautuminen ja varausmaksu 100 € alkaen 4.2. klo 8, viimeistään 15.8. seuraavan linkin kautta: 

https://tringa.tapahtumiin.fi/fi/events/e/punkaharjun-syysretki/65be04df4bc4b324158b4574

Ilmoittautumisen peruminen: Lähetä peruutuksesta sähköposti: opastukset@tringa.fi

Mikäli perut osallistumisesi viimeistään 15.8., sinulle palautetaan maksamasi varaus-/retkimaksu – (miinus) 15 euroa. Mikäli perut osallistumisesi 16.8. tai sen jälkeen retkimaksua ei palauteta ellei mahdollisesta jonosta saada toista osallistujaa tilalle. Sairastumistapauksessa saat Tringalta tarvittaessa todistuksen maksetusta retkimaksusta.

Tiedustelut: Harri Hölttä: holttahÄTgmail.com, opastuksetÄTtringa.fi

Retkipalaute: Voit antaa retkestä palautetta: opastuksetÄTtringa.fi

Tiedot

Alkaa:
26.9.
Loppuu:
29.9.
Tapahtumaluokka:
Kirjoita jotakin