Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Lintuopastus Viikin pelloilla

6.4. @ 9:00 - 12:00

Etu-Viikin pellot (tunnetaan myös koetilan peltoina) sijaitsevat Viikintien eteläpuolella. Pellot keräävät runsaasti muuttolintuja niin keväällä kuin syksylläkin. Ensimmäiset muuttolinnut saapuvat keväisin heti, kun lumihangella ilmestyvät ensimmäiset pälvipaikat. Kevätmuuttoa onkin tarkkailtu pelloilla jo vuosikymmeniä. Pellot ovat myös tärkeä ruokailualue monille Vanhankaupunginlahdella levähtäville ja pesiville lajeille.

Tervetuloa tarkkailemaan kevätmuuton etenemistä ja harjoittelemaan lintujen tunnistusta oppaan johdolla! Maalis-huhtikuun vaihde on hyvää lintuaikaa monille varhaisille kevätmuuttajille: odotettavissa on hieman kevään etenemisestä riippuen muun muassa hanhia, petolintuja, töyhtöhyyppiä, kyyhkyjä, rastaita, kottaraisia ja pulmusia.

Tringan opas päivystää peltotien risteyksessä (tarkka paikka kartalla) klo 9-12, paikalle voi saapua ja lähteä omien aikataulujen puitteissa. Viikin Koetilantieltä on opastuspaikalle matkaa noin 1 km.

Ei ilmoittautumista.

Opastuspaikka kartalla

Lintuopastuksessa on säävaraus. Katso mahdolliset viime hetken muutokset Tringan tapahtumakalenterista.

Tringalla on jäsenilleen käytössä kaksi yhdistyskaukoputkea ja viidet kiikarit. Tringan jäsenet voivat lainata kaukoputkia ja kiikareita maksutta kerralla enintään kolmeksi päiväksi. Näitä voi myös varata etukäteen. Toinen kaukoputkista sijaitsee Helsingin Viikissä Lintuvarusteessa (Koetilantie 1 B 5) ja toinen Ruoholahdessa Foto Fennicassa (Itämerenkatu 16). Kiikarit sijaitsevat Lintuvarusteessa ja Foto Fennicassa. Kaukoputkien ja kiikareiden varaustilannetta voi tiedustella soittamalla Lintuvarusteeseen tai Foto Fennicaan tai kysymällä paikan päällä. Kaukoputkea tai kiikareita lainatessa kannattaa varautua esittämään henkilöllisyystodistus. Lainakaukoputkea ja -kiikareita tulee kohdella erityisellä varovaisuudella, ja mahdollisista vioista kertoa heti niitä palauttaessa.

Tiedot

Päivämäärä:
6.4.
Aika:
9:00 - 12:00
Tapahtumaluokka:
Kirjoita jotakin