Ladataan Tapahtumat

Nuorten retki Hangon lintuasemalle

2.8. - 4.8.

Oletko n. 12-25 vuotias innokas lintujen ystävä, kiinnostaisiko kahlaajien täyteinen viikonloppuretki yhdelle Suomen kuuluisimmista lintupaikoista? Tervetuloa mukaan viikonlopun mittaiselle nuorten linturetkelle Hangon lintuasemalle!

Elokuun alku luo tuhansille kahlaajille, hyönteissyöjille ja vesilinnuille syysmuuton alkutahdit. Muuttoa tähdittää erityisesti arktisten kahlaajien monipuoliset muuttoparvet, joiden havaitsemiseen Haliaksella on loistavat mahdollisuudet. Lintuaseman alueella sijaitseva Gåsörsudden kerää hyvin muutolla levähtäviä kahlaajia ja rantalintuja.

Tällä Tringan retkellä osallistujat pääsevät tutustumaan lintuaseman arkeen, niin muuton havainnoinnin kuin lintujen rengastuksenkin kautta. Päivät voivat olla pitkiä aikaisin sarastavan aamun takia, mutta kokemukset tulevat olemaan sitäkin huikeampia! Lintuasemalle kuljetaan ja palataan takaisin yhdessä Helsingistä junalla. Lähtö perjantaina iltapäivällä ja takaisin tullaan sunnuntaina alkuillasta. Retken oppaana toimii lintuasemakonkarit Juho Tirkkonen ja Pyry Laurikka. Majoittuminen tapahtuu asemarakennuksessa ja/tai halutessaan aseman pihalla teltassa.

Retki on osallistujille maksuton, mukaan mahtuu 8 retkeläistä. Etusijalla ovat ne nuoret, jotka eivät ole aikaisemmin vierailleet lintuasemalla. Tringa tarjoaa osallistujille junamatkat (Hki – Hanko – Hki) sekä majoituksen lintuasemalla. Tringa tarjoaa myös retken ruuat: aamupalan, lounaan ja illallisen lauantaina, sekä aamupalan ja lounaan sunnuntaina. Hankoon on mahdollista saapua myös omalla kyydillä tai hypätä mukaan matkan varrelta.

Ilmoittautuminen pe 26.7. mennessä sähköisen ilmoittautumisen kautta: Nuorten retki Hangon lintuasemalle (klikkaa tästä)

Kysymykset sähköpostilla retken oppaalle, Juho Tirkkoselle: tirkkoju@gmail.com

Tapahtumapaikka

Hangon lintuasema
Tulliniemi
Hanko, Finland
Kirjoita jotakin