Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Linturetki Vantaan Seutulan pelloille ja Katinmäen luonnonsuojelualueelle

17.9.2022 @ 9:00 - 12:00

Syyskuun puoliväli on parasta aikaa lintujen syysmuuton seuraamiseen. Tringa järjestää lauantaina 17.9. opastetun linturetken Vantaan Seutulan pelloille ja Katinmäen luonnonsuojelualueelle yhteistyössä Vantaan kaupungin kanssa. Retki on osa Vantaan lintuteemavuoden ohjelmaa. Seutulan pelloilla seurataan lintujen syysmuuttoa ja lopuksi pistäydytään viereisen Katinmäen luonnonsuojelualueen vanhassa metsässä. Pelloille kerääntyy sopivalla säällä muutolla levähtäviä pikkulintuja, kyyhkyjä sekä saalistelevia petolintuja. Katinmäen vanhan metsän saareke on hyvä paikka havaita esim. vaelluksella levähtäviä tikkoja ja tiaisia. Retkellä kävellään noin 4-5 km, teitä ja polkuja pitkin. Mikäli retkipäivänä tai edeltävällä viikolla on kovin sateista, kumisaappaat tai muut maastokelpoiset jalkineet ovat suositeltavat – muuten pärjää tavallisilla retkikengillä.

Retkelle on pakollinen ilmoittautuminen. Muistathan perua ilmoittautumisesi ellet pääsekään retkelle. Ethän osallistu retkelle sairaana tai flunssaoireisena.

Katso retkitiedot tapahtumakalenterista vielä retkeä edeltävänä iltana mahdollisten viime hetken muutosten varalta.

Kenelle: Retki on avoin kaikille. Mukaan mahtuu 25 osallistujaa, ilmoittautumisjärjestyksessä.

Retkimaksu: Maksuton

Oppaat: Johannes Silvonen ja Antti Mähönen

Lähtöpaikka: Katriinan sairaalan pysäköintialue (Katriinankuja). Karttalinkki lähtöpaikalle: https://kartta.vantaa.fi/link/6wNLVj

Retkiaika: Lähtö klo 9, Paluu noin klo 12

Ilmoittautuminen: viimeistään 16.9. klo 19 seuraavan linkin kautta:

https://birdlife-lv.creamailer.fi/survey/ncjelo3w1gvcx

 

Tiedustelut: toiminnanjohtaja(ät)tringa.fi

 

Tiedot

Päivämäärä:
17.9.2022
Aika:
9:00 - 12:00
Tapahtumaluokka:
Kirjoita jotakin