Ladataan Tapahtumat

Linturetki Keski- ja Itä-Turkkiin TÄYNNÄ Voit ilmoittautua jonoon

2.5. - 11.5.

Lähde mukaan Tringan ikimuistoiselle linturetkelle Turkkiin! Turkki on miellyttävä linturetkikohde. Luonnossa kulkeminen on vapaata, lintuja on paljon ja ihmiset ystävällisiä. Tällä retkellä keskitymme Keski – ja Itä-Turkin erikoisuuksiin erityisesti vuoristossa, metsissä, kukkuloilla ja viljelysalueilla. Kosteikkoja reitillämme on niukemmin. Retkellä keskitymme lintujen ihailuun ja määrittämiseen kaikessa rauhassa. Tulemme näkemään suurimman osan alueen erikoisuuksista. HUOM! retki sisältää reippaita kävelyitä vuoristorinteillä ja muutaman hyvin aikaisen herätyksen.

Turkissa elää runsaasti lintuja läntiseltä palearktiselta alueelta muutoin vaikeasti löydettäviä lajeja. Reittimme keskittyy näiden lajien esiintymisalueille. Kohdelajien lista on pitkä:

 • kaspianlumikana (Tetraogallus caspius)
 • hietikkopyy (Ammoperdix griseogularis)
 • kenttähyyppä (Vanellus indicus)
 • persianpöllönen (Otus brucei)
 • kaspianpikkukiuru (Alaudula heinei)
 • kaspianrautiainen (Prunella ocularis)
 • kivikkosatakieli (Irania gutturalis)
 • punaperätasku (Oenanthe xanthoprymna)
 • harmaakultarinta (Hippolais languida)
 • persiantimali (Argya altirostris)
 • idänkallionakkeli (Sitta tephronota)
 • keltakurkkuvarpunen (Gymnoris xanthocollis)
 • arovarpunen (Carpospiza brachydactyla)
 • kultahemppo (Serinus pusillus)
 • rotkotulkku (Bucanetes mongolicus)
 • ruususiipitulkku (Rhodopechys sanguineus)
 • kivikkosirkku (Emberiza buchanani)
 • keltapääsirkku (Emberiza cineracea)

Turkin spesiaaleista oikeastaan vain kaukasianteeri, kalahuuhkaja, kaukasianuunilintu ja vuoritiltaltti jäävät reittimme ulkopuolelle. Lisäksi näemme paljon muuta vähäaasialaista lajistoa. Kaikkea ei tietysti voi nähdä yhdellä retkellä. Viimeiset muuttolinnut, kuten kivikkosirkku, rotkotulkku ja harmaakultarinta saapuvat vasta noina päivinä pesimäpaikoilleen. Retken lajimäärä tulee olemaan reilusti kahdensadan paremmalla puolella.

Matkaohjelma

2.5. klo 12.30 lento Helsinki – Gaziantep, majoittuminen Birecikin kylään

3.-4.5. retkeilyä Birecikin alueella

5.5. aikainen lähtö kohti Durnalikia / Isikliä, yöksi Demirkazikin (3.756 mpy) vuoriston reunalle.

6.5. hyvin aikainen lähtö ja nousu kohti Demirkazikia. Iltapäivällä retkeilyä alempana.

7.5. Aamulla retkeilyä joko vuorilla tai muulla lähiseudun kohteella. Iltasella lento Gaziantepista Vaniin Itä-Turkkiin.

8.5. Aamuretkeilyä Van-järven rannalla ja lähivuorilla, illaksi kohti Ararat-vuoren (5.137 mpy) maisemia. Majoitumme Doğubayazıtin kaupunkiin.

9.-10.5. retkeilyä Van-järven itäpuolella.

10.-11.5. illalla lento Van-Istanbul, yöpyminen Istanbulissa.

11.5. lento Istanbul – Helsinki, perillä 11.35

Tietoja matkasta:

Henkilömäärä

Matka on vain Tringan jäsenille. Mukaan mahtuu 6 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. 

Hinta

Hinta 2640 € sisältää lennot Helsinki-Gaziantep, Gaziantep-Van ja Van-Helsinki, majoitukset kahden hengen huoneissa, kaikki ruokailut, pikkubussit kuljettajineen, kaikki retket ja oppaan palvelut.

Retken osallistumismaksusta 2% menee linnustonsuojeluun ja toinen 2% ilmastokompensaatioon.

Majoitus

Majoitumme edullisissa – keskitasoisissa hotelleissa. Kolme ensimmäistä yötä yövymme samassa hotellissa Birecikissa, näin voimme retkeillä ilman matkalaukkuja. Kaksi yötä majoitumme Guest housessa vuoristossa, yhden yön Vanjärvellä, kaksi yötä Ararat-vuoren alueella ja viimeisen lyhyen yön vietämme Istanbulissa.

Sää

Päivän ylin lämpötila Birecikin alueella tuohon aikaan on keskimäärin mukavat noin 25 C, alavilla aukeilla mailla ylikin. Öisin lämpötila on noin 15 astetta. Korkeammalla sijaitsevan Van-järven (1.640 mpy) alueella lämpötila on tyypillisesti selvästi alle 20 C. Vuoristossa on huomattavasti viileämpää ja pipo ja hanskat ovat tarpeen.

Muuta

Retkellä on runsaasti käveltäviä nousuja ja laskuja vuorten rinteillä. Majoitukset sisältävät usein hyvin kevyen aamiaisen tai ei aamiaista lainkaan, joten syömme aamiaista usein ”on the road”.

Opastus

Oppaana toimii Petro Pynnönen / NoBirdTours.

Ilmoittautuminen ja matkan maksaminen

Ilmoittautumiset ja varausmaksu 100 € alkaen 14.1.2024 klo 8 seuraavan linkin kautta:

https://tringa.tapahtumiin.fi/fi/events/e/ita-ja-keski-turkin-lintumatka/65956edf99f625dc2c8b4569

Maksa onnistuneen ilmoittautumisen jälkeen kolmen päivän kuluessa ilmoittautumisesta 900 € Tringan retkitilille FI0215723000351585. Kirjoita maksun viestikenttään ”Turkin matka”. Lennot ostetaan heti kun retki on varattu täyteen. Loppumaksu maksetaan Tringan retkitilille viimeistään 31.3. Loppumaksusta lähetetään ilmoittautuneille ohjeet. 

Matkaehdot, ilmoittautumisen peruminen

Osallistujilla on oltava oma matkavakuutus. Jäsenmatka ei ole valmismatka. Jos matkaaja ei pystykään lähtemään, kulut tästä koituvat osallistujan, ei Tringan, maksettaviksi. Lentoliput ostetaan heti kun retkipaikat on täytetty. Tämän jälkeen retkimaksusta voi saada palautusta vain siinä tapauksessa, että tilalle saadaan toinen lähtijä. Lentolipun matkustajan nimen vaihdoksesta koituvia kuluja ei palauteta. Mikäli joudut perumaan matkan sairastumisen vuoksi, saat Tringalta tarvittaessa vakuutusyhtiötä varten todistuksen maksetusta retkimaksusta. Jos haluat perua ilmoittautumisesi, lähetä sähköpostia: opastuksetÄTtringa.fi. 

Lisätietoja matkasta Petrolta: nobirdtours@gmail.com

Ilmoittaudu jonoon: Mikäli matka on varattu täyteen, voit ilmoittautua jonoon lähettämällä sähköpostia: opastuksetÄTtringa.fi

Tiedot

Alkaa:
2.5.
Loppuu:
11.5.
Tapahtumaluokka:
Kirjoita jotakin