Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Lintuopastus Pitkäjärven lintutornilla

4.5. @ 10:00 - 13:00

Tornien taisto -päivänä Tringan opas auttaa lintujen löytämisessä ja tunnistamisessa Vantaan Pitkäjärven lintutornilla. Tänä vuonna tapahtumalla kunnioitetaan Lasse J. Laineen muistoa. Hän keksi ja ideoi aikanaan Tornien taiston, joka käytiin ensimmäisen kerran Eläinmaailma-lehden järjestämänä keväällä 1994. BirdLifen harteilla tapahtuma on ollut vuodesta 2000.

Paikalle voi tulla koko ajaksi tai omien aikataulujen puitteissa. Kuakoputkesta on iloa mutta kiikareillakin pärjää.

Tringalla on jäsenilleen käytössä kaksi yhdistyskaukoputkea ja viidet kiikarit. Tringan jäsenet voivat lainata kaukoputkia ja kiikareita maksutta kerralla enintään kolmeksi päiväksi. Näitä voi myös varata etukäteen. Toinen kaukoputkista sijaitsee Helsingin Viikissä Lintuvarusteessa (Koetilantie 1 B 5) ja toinen Ruoholahdessa Foto Fennicassa (Itämerenkatu 16). Kiikarit sijaitsevat Lintuvarusteessa ja Foto Fennicassa. Kaukoputkien ja kiikareiden varaustilannetta voi tiedustella soittamalla Lintuvarusteeseen tai Foto Fennicaan tai kysymällä paikan päällä. Kaukoputkea tai kiikareita lainatessa kannattaa varautua esittämään henkilöllisyystodistus. Lainakaukoputkea ja -kiikareita tulee kohdella erityisellä varovaisuudella, ja mahdollisista vioista kertoa heti niitä palauttaessa.

Kenelle: Tapahtuma on avoin kaikille

Ilmoittautuminen: Ei ilmoittautumista

Tapahtuma-aika:  Opas paikalla klo 10-13

Tapahtumapaikka: Vantaan Hämeenkylän/Pitkäjärven lintutorni. Uudenkyläntie 7. Huom! Alueella on hyvin niukasti pysäköintitilaa tornin läheisyydessä. Lähimmät tilavammat parkkipaikat S-market Juvankartano ja Hämeenkylän kartano.

Pitkäjärven lintutorni kartalla

Tiedustelut: opastukset@tringa.fi

Tiedot

Päivämäärä:
4.5.
Aika:
10:00 - 13:00
Tapahtumaluokka:
Kirjoita jotakin