Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Lintuopastus Lammassaaren piilokojulla

21.4. @ 17:00 - 19:00

Viikin-Vanhankaupunginlahden alue on yksi Suomen tunnetuimpia ja arvokkaimpia lintualueita, joka houkuttelee lintuharrastajia retkeilemään vuoden ympäri. Alueen arvoa lisää entisestään sen sijainti Helsingin maantieteellisessä keskustassa. Alueella on kattava lintutornien  ja katselulavojen verkosto. Liikkuminen alueella sujuu hyväkuntoisia kävelyteitä pitkin kävellen tai polkupyörällä. Ruovikkoalueita on hoidettu aktiivisesti viime vuosina yhteistyössä kaupungin ja Tringan kanssa, mikä on lisännyt alueella pesivien ja levähtävien lintujen määrää.

Alueen linnustoa seurataan säännöllisesti ja siellä tavataan säännöllisesti myös harvinaisempia lintuja ahkeran retkeilyn ansiosta. Tringan lintuopastuksia järjestetään muun muassa Purolahden tornissa, Lammassaaren lavalla ja piilokojussa sekä Hakalanniemen lavalla. Lintuopastuksissa Tringan opas päivystää ilmoitetulla paikalla ja auttaa lintujen löytämisessä ja tunnistamisessa ja vastaa lintukysymyksiin.

Lammassaaren piilokoju sijaitsee Vanhankaupunginlahden Lammassaaressa. Kulku Katariina Saksilaisen kadun eteläpäästä Pornaistenniemen kautta pitkospuureittiä Lammassaareen. Saareen tultuasi seuraa opasteita. Matkaa on noin 1,5 km. Piilokojulle on esteetön reitti. Pornaistenniemessä on mäki, mutta avustajan kanssa pyörätuolilla kulku onnistuu.

Lammassaaren piilokoju kartalla.

Ei ilmoittautumista.

Lintuopastuksessa on säävaraus. Katso mahdolliset viime hetken muutokset Tringan tapahtumakalenterista.

Tringalla on jäsenilleen käytössä kaksi yhdistyskaukoputkea ja viidet kiikarit. Tringan jäsenet voivat lainata kaukoputkia ja kiikareita maksutta kerralla enintään kolmeksi päiväksi. Näitä voi myös varata etukäteen. Toinen kaukoputkista sijaitsee Helsingin Viikissä Lintuvarusteessa (Koetilantie 1 B 5) ja toinen Ruoholahdessa Foto Fennicassa (Itämerenkatu 16). Kiikarit sijaitsevat Lintuvarusteessa ja Foto Fennicassa. Kaukoputkien ja kiikareiden varaustilannetta voi tiedustella soittamalla Lintuvarusteeseen tai Foto Fennicaan tai kysymällä paikan päällä. Kaukoputkea tai kiikareita lainatessa kannattaa varautua esittämään henkilöllisyystodistus. Lainakaukoputkea ja -kiikareita tulee kohdella erityisellä varovaisuudella, ja mahdollisista vioista kertoa heti niitä palauttaessa.

Tiedot

Päivämäärä:
21.4.
Aika:
17:00 - 19:00
Tapahtumaluokka:
Kirjoita jotakin