Ladataan Tapahtumat

Lintumessupäivän kosteikkoretki

17.8. @ 8:00 - 10:00

Viikin-Vanhankaupunginlahden alue on yksi Suomen tunnetuimpia ja arvokkaimpia lintualueita. Alue houkuttelee lintuharrastajia retkeilemään vuoden ympäri. Alueen arvoa lisää entisestään sen sijainti Helsingin maantieteellisessä keskustassa. Alueella on kattava lintutornien  ja katselulavojen verkosto.  Tringa on viime vuosina hoitanut aktiivisesti ruovikkoalueita yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa, mikä on lisännyt alueella pesivien ja levähtävien lintujen määrää. Alueen linnustoa seurataan säännöllisesti ja siellä tavataan säännöllisesti myös harvinaisempia lintuja ahkeran retkeilyn ansiosta.

Lintumessupäivän aamuretkellä kuljetaan retken lähtöpaikalta Hakalantieltä muutaman kilometrin lenkki Viikin koetilan peltojen ympäristössä. Retken teemana on kosteikot lintujen kannalta. Retkellä mukana oleva Tringan suojelusihteeri Juho Leppänen kertoo, miksi alueen luontoa on muokattu niin että ollaan saatu lisää kosteikkoja. Hän esittelee myös Tringan kosteikkokampanjaa.

Retkelle tulee ilmoittautua (ks. alempana). Muistathan perua ilmoittautumisesi ellet pääsekään retkelle.  Osallistujamäärät on mitoitettu sellaisiksi, että kaikki osallistujat näkevät ja kuulevat oppaan. Lintumessupäivänä messualueelta ei välttämättä löydy autolle pysäköintipaikkaa aivan retken lähtöpaikan läheltä, huomioi tämä aikatauluissasi.

Katso retkitiedot tapahtumakalenterista vielä retkeä edeltävänä iltana mahdollisten viime hetken muutosten varalta.

Kenelle: Retki on avoin kaikille, enintään 20 osallistujaa.

Retkimaksu: Maksuton

Oppaana: Juho Tirkkonen ja Juho Leppänen

Retken lähtö: Klo 8, Hakalantie, hiekkatien alku kivinavetan kohdalla

Lähtöpaikka kartalla

Retken päättyminen:  Noin klo 10, sama paikka

Ilmoittautuminen: alkaen 4.8. klo 8,  viimeistään 15.8. seuraavan linkin kautta:

https://birdlife-lv.creamailer.fi/survey/qrzvjah3vhgjs

Maksuttomille kävelyretkille ei voi ilmoittautua jonoon. Jos retki on täynnä, yritä varata paikka myöhemmin uudelleen, peruutusten myötä on voinut vapautua retkipaikka. 

Tiedustelut: opastukset@tringa.fi

Tiedot

Päivämäärä:
17.8.
Aika:
8:00 - 10:00
Tapahtumaluokat:
,
Kirjoita jotakin