Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Lintumatka Kreetalle TÄYNNÄ Voit ilmoittautua jonoon

21.10.2023 - 28.10.2023

Euroopan, Aasian ja Afrikan solmukohdassa, itäisellä Välimerellä sijaitseva Kreikan suurin saari Kreeta on etenkin Itä-Afrikassa talvehtivien lintujen muuttomatkan varrella. Monenlaiset biotoopit – vuoristo, laaksot, järvet, meri – mahdollistavat monipuolisen lintuvalikoiman. Lokakuun lopussa on vielä miellyttävän lämmintä, lämpötila vaihtelee 15 ja 25 asteen välillä.  Kuivien kesäkuukausien jälkeen kosteampi syksy saa luonnon vehreytymään.   Päiväretkiä tehdään mm. vuoristoon ja vuoristoylängölle. Matkalla ei ole odotettavissa pitkiä tai hankalia kävelymatkoja. Petolinnuista tarjoutuu mahdollisuus havaita mm. hanhi- ja partakorppikotkia, pikkukilju-, pikku-, käärme- ja vuorikotkia sekä välimerenhaukka. Muita kohdelajeja ovat mm. pikkuhaikara, rääkkähaikara ja ruskohaikara, kahlaajista pitkäjalka ja pronssi-iibis, pikkulinnuista italianvarpunen, idänrusokerttu, kirjotasku, punapäälepinkäinen, nummikirvinen, sinirastas ja harmaasirkku.

Retkijärjestelyistä Kreetalla vastaa Kreetan Maku -yritys.

https://kreetanmaku.fi/

Opas Jarmo Koistinen tuntee alueen hyvin. Jarmon blogi keväiseltä matkalta samalle seudulle:

https://kettu-koistinen.blogspot.com/2022/06/upea-kevainen-kreeta-part-1-tana.html

Retkellä majoitutaan 6 yötä  yhden hengen huoneissa majatalossa/hotellissa Plataniaksessa. Majoittuminen kahden hengen huoneeseen on myös mahdollista, mikäli tiedossa on huonekaveri. Yksi yö majoitutaan pienessä eteläkreetalaisessa Alonia-majatalossa Agios Joanniksessa 3-4 hengen huoneissa.  

Matkalle lähtijällä tulee olla voimassa oleva matkavakuutus.

Kenelle: Retki on vain Tringan jäsenille. Osallistujamäärä 7 osallistujaa

Oppaana: Lintuoppaana Jarmo Koistinen, paikallisoppaina Kreetan maku -yrityksen Kim Andersson ja Raila Järveläinen

Retkimaksu: Tringan jäsen 1 hh noin 2700 €, Tringan jäsen 2 hh noin 2600 €. Hinta täsmentyy sen mukaan paljonko lennot maksavat, kun ne ostetaan. Lennot ostetaan heti kun vähimmäisosallistujamäärä on koossa. Retkimaksu kattaa opastuksen, oppaan kulut, edestakaiset lennot Helsinki-Heraklion, lentokenttäkuljetuksen Kreetalla, pikkubussikuljetukset retkipäivien aikana, majoituksen 1 hengen huoneessa (jos on tiedossa huonekaveri, voi varata 2 hengen huoneen), suurimman osan retken aterioista (aamiainen, lounas, päivällinen), Kreetan maku -yrityksen palvelut, ilmastokompensaatiomaksun.

Retkiaika: Lähtö lauantaina 21.10. Paluu lauantaina 28.10. Ilmoittautuneille lähetetään tarkemmat aikataulut ja ohjeet.

Sitova ilmoittautuminen ja varausmaksu 200 € viimeistään 30.1. seuraavan linkin kautta:

https://tringa.tapahtumiin.fi/fi/events/e/kreetan-matka/639cb6749a9cbde12c8b4575

Loppumaksun ajankohdista ilmoitetaan osallistujille myöhemmin.  Seuraava maksuosuus tulee maksettavaksi heti kun retki on täynnä jotta saadaan ostettua lennot.

Ilmoittautumisen peruminen: Lähetä peruutuksesta sähköposti: opastukset@tringa.fi. Varausmaksua 200 € ei palauteta koska lentolipun nimen vaihtaminen maksaa noin 200 €. Mikäli perut osallistumisesi 1.2. tai sen jälkeen, maksettua retkimaksua ei palauteta ellei tilalle saada toista osallistujaa, jolloin voidaan palauttaa osa retkimaksusta. Retken loppumaksun aikataulu lähetetään ilmoittautuneille myöhemmin. Sairastumistapauksessa peruutuksesta aiheutuneita kuluja voi hakea omasta matkavakuutuksesta. Tringan taloudenhoitajalta saa tällöin todistuksen maksetusta retkimaksusta.

 Tiedustelut: opastukset@tringa.fi

Ilmoittautuminen jonoon: Mikäli retki on varattu täyteen ja haluat ilmoittautua jonoon, lähetä sähköposti: opastukset@tringa.fi  

Tiedot

Alkaa:
21.10.2023
Loppuu:
28.10.2023
Tapahtumaluokka:
Kirjoita jotakin