Loading Events
  • This event has passed.

Kevätretki Utöhön TÄYNNÄ Myös jono täynnä

3.5.2023 - 6.5.2023

Lähde mukaan vastaanottamaan kevätlintuja ulkosaaristoon, Utöhön. Suomen eteläisin ympärivuotisesti asuttu saari on kuuluisa mm. lukemattomista vuosien varrelle osuneista erityisistä lintuhavainnoista. Tringan viime syksyn retkellä saaressa nähtiin mm. harjalintu ja turturikyyhky. Utön lintutarjonta on aina mielenkiintoinen ja yllätyksellinen. Ja vaikka lintuanti ei onnistuisikaan yllättämään, saaren ja ympäröivän meren maisemat ovat lumonneet monet. Retki sisältää muutonseurantaa sekä kiertelyä saaressa. Kävelymatkat ovat lyhyitä. Tarkempi retkiohjelma lähetetään ilmoittautuneille lähempänä retkeä.

Majoitumme mukavasti puolihoidossa Utön Havshotellissa. Valitse ilmoittautumisen yhteydessä, osallistutko yhteispäivällisiin ja ilmoita tarvittaessa mahdollinen erityisruokavaliosi.  Saaressa on kauppa. Hotellilta voi ostaa puolihoitoon kuulumattomia aterioita. Yhteysaluksessa on ravintola.

Kulku Nauvoon kimppakyydein. Kimppakyytimaksu 30 € maksetaan kuljettajalle. Pärnäisten satamassa on tilava pysäköintialue. Valitse ilmoittautumisen yhteydessä voitko tarjota kimppakyytiä tai tarvitsetko kimppakyydin.

Retkeä odotellessa kannattaa lukea Juha Laaksosen kirja Murha Lintusaarella. Karusta aiheestaan huolimatta hauska kirja, sisältää myös lintutietoa.

Utössä asuvan lintuharrastaja Jorma Tenovuon blogista voi puolestaan lukea Utön lintutapahtumista vuosien varrelta ja tarkistaa saaren uusimmat havainnot:

http://www.jtenovuo.com/blogi/

Retken aikana on mahdollista osallistua erillismaksusta Utön majakan esittelyyn.

Kenelle: Retki on vain Tringan jäsenille.

Retkiaika ja lähtöpaikka: Lähtö Nauvon Pärnäisten satamasta (Saaristotie 5861) keskiviikkona 3.5. Baldur-aluksella klo 11.10. Saaressa ollaan perillä noin klo 15.30. Paluulähtö lauantaina 6.5. klo 8.30. Pärnäisiin saapuminen noin klo 12.50.

Retken hinta: 500 e. Retkimaksu sisältää opastuksen, majoittumisen 3 yötä Utö Havshotellissa 1 hengen huoneessa, puolihoidon (aamiainen ja päivällinen), 1 iltana rantasaunan. Voit varata majoittumisen myös 2 hengen huoneessa, mikäli sinulla on jo tiedossa huonekaveri. Ilmoita hänen nimensä ilmoittautumisen yhteydessä. Retkimaksu 2 hh:ssa majoittuen on 440 e. Ellet halua osallistua yhteispäivällisiin, retkihinta on 440 € (1hh)/ 380 € (2 hh). Lisäksi kimppakyyti 30 €, joka maksetaan suoraan kuljettajalle.

Oppaina: Julia Palorinne ja Jaana Sarvala

Ilmoittautuminen ja retkimaksu: Sitova ilmoittautuminen viimeistään 14.4. oheisen linkin kautta:

https://birdlife-lv.creamailer.fi/survey/lxts6owfmbbpx

 

Saatuasi sähköpostivahvistuksen siitä, että ilmoittautumisesi onnistui, maksa 3 päivän kuluessa ilmoittautumisesta 100 e varausmaksu Tringan retkitilille FI0215723000351585. Merkitse maksun viestikenttään “Utön kevätretki 2023/varausmaksu” sekä maksetun osallistujan/osallistujien nimet. Loppumaksu maksetaan samalle retkitilille viimeistään 14.4. Kirjoita loppumaksun viestikenttään ”Utön kevätretki 2023 loppumaksu”.

Ilmoittautumisen peruminen: Lähetä peruutuksesta sähköposti: opastukset@tringa.fi. Saat ohjeet retkimaksun palautuksen hakemiseksi. Jos perut varauksesi viimeistään 14.4., sinulle palautetaan retkimaksu – (miinus) 10 €. 14.4. jälkeen tulleista peruutuksista ei retkimaksua palauteta ellei tilalle saada toista osallistujaa mahdollisesta jonosta.

Tiedustelut ja jonoon ilmoittautuminen: opastukset@tringa.fi

Details

Start:
3.5.2023
End:
6.5.2023
Event Category:
Kirjoita jotakin