Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kevätretki Utöhön TÄYNNÄ Voit ilmoittautua jonoon

8.5. - 11.5.

Lähde mukaan vastaanottamaan kevätlintuja ulkosaaristoon, Utöhön. Suomen eteläisin ympärivuotisesti asuttu saari on kuuluisa mm. lukemattomista vuosien varrelle osuneista erityisistä lintuhavainnoista. Utön lintutarjonta on aina mielenkiintoinen ja yllätyksellinen. Ja vaikka lintuanti ei onnistuisikaan yllättämään, saaren ja ympäröivän meren maisemat ovat lumonneet monet. Retki sisältää muutonseurantaa sekä kiertelyä saaressa. Kävelymatkat ovat lyhyitä. Tarkempi retkiohjelma lähetetään ilmoittautuneille lähempänä retkeä.

Majoitumme mukavasti puolihoidossa Utön Havshotellissa. Ilmoita ilmoittautumisen yhteydessä tarvittaessa mahdollinen erityisruokavaliosi.  Saaressa on kauppa. Hotellilta voi ostaa halutessaan lounaan. Yhteysaluksessa on ravintola. Hotellihuoneissa ei ole jääkaappia eikä vedenkeitintä.

Kulku Nauvoon kimppakyydein. Kimppakyytimaksu (25 €/suunta/henkilö jos autossa matkustaa 3 henkilöä, 35 €/suunta/henkilö, jos autossa matkustaa 2 henkilöä) maksetaan auton kuljettajalle. Pärnäisten satamassa on tilava pysäköintialue. Valitse ilmoittautumisen yhteydessä voitko tarjota kimppakyytiä tai tarvitsetko kimppakyydin.

Retken aikana on mahdollista osallistua erillismaksusta (12 €) Utön majakan esittelyyn. Varaa majakkaopastus ilmoittautumisen yhteydessä. Maksu suoraan majakkaopastuksen pitäjälle.

Retkeläisillä on retken ajan voimassa BirdLife Suomen tapaturmavakuutus. vakuutus ei kata esineistölle kuten optiikalle aiheutuneita vahinkoja. Matkavakuutus onkin suotava.

Retkeä odotellessa kannattaa lukea Juha Laaksosen kirja Murha Lintusaarella. Karusta aiheestaan huolimatta hauska kirja, sisältää myös lintutietoa.

Utössä asuvan lintuharrastaja Jorma Tenovuon blogista voi puolestaan lukea Utön lintutapahtumista vuosien varrelta ja tarkistaa saaren uusimmat havainnot:

http://www.jtenovuo.com/blogi/

Lue yleiset retkiohjeet täältä:

Retkiohjeita

Kenelle: Retki on vain Tringan jäsenille. Enintään 14 osallistujaa.

Retkiaika ja lähtöpaikka: Lähtö Nauvon Pärnäisten satamasta (Saaristotie 5861) keskiviikkona 8.5. Baldur-aluksella klo 11.10. Saaressa ollaan perillä noin klo 15.30. Paluulähtö lauantaina 11.5. klo 8.30. Pärnäisiin saapuminen noin klo 12.50.

Retken hinta: 520 €. Retkimaksu sisältää opastuksen, majoittumisen 3 yötä Utö Havshotellissa 1 hengen huoneessa, puolihoidon (aamiainen ja päivällinen), 1 iltana rantasaunan, tapaturmavakuutuksen retken ajan. Voit varata majoittumisen myös 2 hengen huoneessa, mikäli sinulla on jo tiedossa huonekaveri. Ilmoita hänen nimensä ilmoittautumisen yhteydessä. Retkimaksu 2 hh:ssa majoittuen on 450 e.  Lisäksi kimppakyytimaksu, joka maksetaan suoraan kuljettajalle.

Oppaina: Julia Palorinne (linnut) ja Jaana Sarvala (käytännön asiat)

Ilmoittautuminen ja retkimaksu: Ilmoittautuminen ja varausmaksu 100 € alkaen 14.1.2024 klo 8, viimeistään 14.4. oheisen linkin kautta:

https://tringa.tapahtumiin.fi/fi/events/e/kevatretki-utoon/652eb3aae5d2a52d3f8b4567

 

Loppumaksu 420 € (1 hh)/350 € (2 hh)maksetaan Tringan retkitilille FI0215723000351585 viimeistään 14.4. Kirjoita loppumaksun viestikenttään ”Utön kevätretki 2024 loppumaksu” ja maksetun retkeläisen nimi/retkeläisten nimet. Huom! Loppumaksusta ei tule erillistä ilmoitusta joten merkitse maksun eräpäivä heti kalenteriisi tai tee ajastettu maksu heti, niin vältyt mahdollisilta muistutuskuluilta 15 €.

Ilmoittautumisen peruminen: Lähetä peruutuksesta sähköposti: opastukset@tringa.fi. Saat ohjeet retkimaksun palautuksen hakemiseksi. Jos perut varauksesi viimeistään 14.4., sinulle palautetaan retkimaksu – (miinus) 15 €. 14.4. jälkeen tulleista peruutuksista ei retkimaksua palauteta, ellei jonosta saada toista tilalle.

Tiedustelut ja jonoon ilmoittautuminen: opastuksetÄTtringa.fi

Retkipalaute: Voit halutessasi lähettää retken jälkeen retkipalautetta: opastuksetÄTtringa.fi

Tiedot

Alkaa:
8.5.
Loppuu:
11.5.
Tapahtumaluokka:
Kirjoita jotakin