Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kevätretki Kökariin TÄYNNÄ Jonokin täynnä

25.5.2023 - 28.5.2023

Toukokuussa ulkosaaristo on mitä parhain linturetkikohde, jossa lintujen tarkkailijaa hemmotellaan monin tavoin: käsillä on juuri käynnistynyt pesimäkausi sekä vielä muutolta saapuvia lintuja. Myös harvinaisuuksien kohtaaminen on tähän ajankohtaan mahdollista: tervaleppälehdoista voi löytyä esimerkiksi sepelsieppoja ja kivikkomaastoista mustaleppälintuja.  Saaren päätähdet, kirjokertut, saapuvat aivan näinä päivinä Kökariin aloittamaan pesimäpuuhiaan. Kökar tarjoaa erinomaiset puitteet täydelliseen lintuharrastuselämykseen. Tarkempi retkiohjelma lähetetään ilmoittautuneille lähempänä retkeä.

Retkellä kuljetaan autoilla, tarvittaessa kimppakyydeillä. Kimppakyytimaksu 40 e (sis. auton lauttamaksu, polttoainekulut) maksetaan kuljettajalle. Valitse ilmoittautumisen yhteydessä, voitko tarjota kimppakyytiä tai tarvitsetko kimppakyydin. Mikäli lähdet omalla autollasi, varaa autopaikka laivalta hyvissä ajoin, viimeistään toukokuun alussa.

Autopaikan varaus:

https://www.alandstrafiken.ax/fi/etusivu

Majoittuminen Kökarilla puolihoidolla (aamiainen ja päivällinen)  1 hengen huoneessa Brudhäll Hotel&Restaurangissa. Valitse ilmoittautumisen yhteydessä, osallistutko yhteispäivällisiin ja ilmoita tarvittaessa mahdollinen erityisruokavaliosi.

Kökarissa on ruokakauppa parin minuutin kävelymatkan päässä hotellilta. Hotellin aulassa on yhteiskäyttöjääkaappi.

Retkeläisillä on retken ajan BirdLifen tapaturmavakuutus. Vakuutus ei kata varusteille aiheutuneita vahinkoja, matkavakuutus onkin suotava.

Kenelle: Retki on vain Tringan jäsenille

Retkiaika: Lähtö Paraisten Korppoosta Galtbyn satamasta torstaina 25.5. klo 10 lähtevällä laivalla.  Kökarissa ollaan noin klo 12.30. Paluu Kökarista sunnuntaina 28.5. klo 12 lähtevällä laivalla, joka on Galtbyssa noin klo 14.30.

Retken hinta: 605 € 1 hh:ssa majoittuvilta. Voit varata paikan myös 2 hengen huoneessa, jos sinulla on jo tiedossa huonekaveri. Ilmoita tällöin huonekaverin nimi varauksen yhteydessä. 2 hengen huoneessa majoittujan retkihinta on 555 e. Lisäksi tulevat autokulut. Retkimaksu sisältää opastuksen, oppaan kulut, majoituksen hotellitason huoneessa, aamiaisen perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina sekä päivällisen torstaina, perjantaina ja lauantaina. Voit varata retken myös ilman päivällisiä, jolloin retkihinta on 545 € (1 hh)/ 495 € (2 hh).

Retken varausmaksu 65 e maksetaan Tringan retkitilille FI0215723000351585 kolmen päivän kuluessa ilmoittautumisesta. Kirjoita maksun viestikenttään “Kökar 2023 varausmaksu” ja nimesi. Jos maksat samalla kertaa toisenkin osallistujan retkimaksun, kirjoita maksun viestikenttään molempien osallistujien nimet. Loppumaksu maksetaan samalle retkitilille viimeistään 3.5. Kirjoita loppumaksun viestikenttään “Kökar 2023 loppumaksu” ja maksetun henkilön/maksettujen henkilöiden nimi/nimet. Retki-ilmoittautuminen on sitova, kun loppumaksu on maksettu.

Oppaana: Suvi Riihiluoma (Turun lintutieteellisen yhdistyksen puheenjohtaja), Jaana Sarvala

Ilmoittautuminen: viimeistään 3.5. oheisen linkin kautta:

https://birdlife-lv.creamailer.fi/survey/cirbekl2mwvyt

Ilmoittautumisen peruminen: Lähetä peruutuksesta sähköposti: opastukset@tringa.fi. Mikäli perut varauksesi viimeistään 3.5. sinulle palautetaan maksamasi retkimaksu – (miinus) 10 €. Jos perut varauksesi 3.5. jälkeen, retkimaksua ei palauteta, ellei retkelle saada mahdollisesta jonosta toista lähtijää tilalle. Retkimaksu palautetaan kokonaisuudessaan, mikäli retki peruuntuu Tringan taholta.

Jos retki on täyteen varattu, voit ilmoittautua jonoon.

Tiedustelut ja jonoon ilmoittautuminen: opastukset@tringa.fi

Tiedot

Alkaa:
25.5.2023
Loppuu:
28.5.2023
Tapahtumaluokka:
Kirjoita jotakin