Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Käärmesaaren jääretki

3.3. @ 8:00 - 13:00

Retkellä kävellään Lauttasaaresta jäätä pitkin Niittysaareen ja Käärmesaareen ja takaisin. Käärmesaaressa tarkkaillaan muuttoa ja ulkomeren vesilintuja. Käärmesaari on pienehkö ja vaikeakulkuisen kallioinen saari. Retkellä lähinnä staijataan eli tähyillään lintuja samalta paikalta saaren eteläkärjessä. Jos jäätilanteen vuoksi retki ei ole mahdollinen  (jäät ovat heikot, jään päällä on vettä tai jäällä on paljon upottavaa lunta), retki suuntautuu Lauttasaaren etelärannalle ja loppuu sinne.  Mukaan termospulloeväät, säänmukainen vaatetus (huomioi että retkellä seistään paikallaan avomeren ääressä) ja omat jäänaskalit. Kaukoputkesta on hyötyä.  Saaressa on nuotiopaikka ja ulkohuussi. Saaressa voi paikallisretkeillä  omatoimisesti, omalla vastuulla.

Retkelle tulee ilmoittautua (ks. alempana). Muistathan perua ilmoittautumisesi ellet pääsekään retkelle. Katso retkitiedot tapahtumakalenterista vielä retkeä edeltävänä iltana mahdollisten viime hetken muutosten varalta.

Kenelle: Retki on vain Tringan jäsenille, enintään 16 osallistujaa

Retkimaksu: 13 €

Oppaana: Eero Haapanen

Retken lähtö klo 8, Lauttasaari/Koivusaaren metroasema, Sotkatie 2

Lähtöpaikan kartta

Retken päättyminen: sama paikka, viimeistään klo 13. Jos saareen ei päästä, retken kesto on noin 3 tuntia.

Ilmoittautuminen ja retkimaksu 13 €: alkaen 14.1. klo 8, viimeistään 29.2. seuraavan linkin kautta:

https://tringa.tapahtumiin.fi/fi/events/e/kaarmesaaren-jaaretki/659ff23bc7415b9a148b456b

Ilmoittautumisen peruutus: opastuksetÄTtringa.fi. Enintään 15 € retkimaksuja ei palauteta, vaikka retkeläinen joutuisi perumaan ilmoittautumisensa. Ilmoittamalla peruutuksen mahdollistat kuitenkin retkipaikan toiselle. Mikäli retki perutaan Tringan taholta, retkimaksu palautetaan.

Ilmoittautuminen jonoon: Mikäli retki on varattu täyteen ja haluat ilmoittautua jonoon, lähetä sähköposti: opastuksetÄTtringa.fi

Tiedustelut: opastuksetÄTtringa.fi

Tiedot

Päivämäärä:
3.3.
Aika:
8:00 - 13:00
Tapahtumaluokka:
Kirjoita jotakin