Ladataan Tapahtumat

Haliaksen kevätretki TÄYNNÄ Jonokin täynnä

27.4. @ 7:00 - 18:30

Huhti-toukokuun vaihde on kevään parasta ja monipuolisinta lintuaikaa. Yksi Suomen parhaista muutonseurantapaikoista, Tringan ylläpitämä Hangon lintuasema eli Halias, tarjoaa täydelliset olosuhteet nähdä ja kokea kevään parasta vesilintu-, kahlaaja- ja petolintumuuttoa. Myös ensimmäiset hyönteissyöjät ja pitkänmatkan muuttajat, kuten lapintiira ja haarapääsky, havaitaan mahdollisesti. Paikallisosastolla viihtyy monipuolinen vesilintulajisto, kuten itäisellä Suomenlahdella harvalukuisia ristisorsia. Haahkoja kelluu merellä tuhansittain. Myös harvinaisuudet, kuten kyhmyhaahka, avosetti, keltahemppo tai haarahaukka ovat mahdollisia.
Retki keskittyy Hangon lintuasemalla ja Tulliniemen luontopolulla retkeilyyn. Retkellä päästään tutustumaan Suomen mantereen eteläisimmässä kärjessä sijaitsevan Hangon lintuaseman toimintaan, muutonseurantaan ja mahdollisesti aseman rengastukseen. Asemalle kävellään 3,5 km pitkää Tulliniemen luontopolkua ja eteläkärkeen saavuttua vietetään 3-4 tuntia muuttoa seuraten. Luontopolun loppupää ja lintuaseman alue on osittain kallioista ja mahdollisesti liukasta. Luontopolku kävellään samaa reittiä takaisin bussille.

Lue yleiset retkiohjeet täältä:

Retkiohjeita

Kenelle: Retki on vain Tringan jäsenille. Enintään 22 osallistujaa.

Oppaana: Juho Tirkkonen ja Tuomas Kervinen

Retkimaksu: Tringan jäsen 70 €. Tringan jäsen alle 18-v./opiskelija/työtön 50 €.  Maksu sisältää opastuksen, kuljetuksen tilausbussilla, tapaturmavakuutuksen retken ajan.

Retken lähtö: Kiasman matkailuliikenteen pysäkki, Mannerheiminaukio klo 7.00.

Lähtöpaikka kartalla

Retken päättyminen: Paluu Kiasmalle viimeistään klo 18.30.

Ilmoittautuminen ja retkimaksu: alkaen 14.1. klo 8,  viimeistään 17.4.  seuraavan linkin kautta:

https://tringa.tapahtumiin.fi/fi/events/e/kevatretki-hangon-lintuasemalle/65a16feec573097e3d8b456c

Ilmoittautumisen peruminen: Lähetä peruutuksesta sähköposti: opastuksetÄTtringa.fi

Mikäli perut osallistumisesi viimeistään 17.4., sinulle palautetaan maksamasi retkimaksu – (miinus) 15 euroa.

Mikäli perut osallistumisesi 18.4. tai sen jälkeen tai et tule retkelle, jolle olet ilmoittautunut, retkimaksua ei palauteta.

Ilmoittautuminen jonoon: Mikäli retki on varattu täyteen ja haluat ilmoittautua jonoon, lähetä sähköposti: opastuksetÄTtringa.fi

Tiedustelut: opastuksetÄTtringa.fi

Retkipalaute: Voit lähettää retkestä palautetta retken jälkeen: opastuksetÄTtringa.fi

Tiedot

Päivämäärä:
27.4.
Aika:
7:00 - 18:30
Tapahtumaluokka:
Kirjoita jotakin