Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Galician lintumatka TÄYNNÄ Voit ilmoittautua jonoon

29.8.2023 - 6.9.2023

Lähde mukaan seuraamaan liitäjien liitelyä ja keijujen kujeilua. Tällä opastetulla retkellä Espanjan luoteisosiin on luvassa merilintuja ja merellisiä herkkuja. Ja hieman muitakin Iberian erikoisuuksia.

Lennämme suoralla Finnairin lennolla Madridiin iltapäivällä 29.8. Helsingistä. Majoitumme illaksi Madridin lähelle. Retkeilemme parina ensimmäisenä päivänä Madridin ja Galician välissä. Katselemme petolintuja ja peltolintuja. 31.8. illalla asetumme taloksi ”Espanjan Nuorgamiin” Porto de Bares -nimiseen kylään. Siellä meillä on varattuna oma talo kahden hengen huoneilla. Vietämme siellä viisi yötä.

1.-4.9. kuluvat hyvin rauhallisesti, sillä staijailemme neljä päivää merilintuja Espanjan pohjoiskärjessä Estaca de Baresin kuuluisalla merilintustaijipaikalla. EB:n länsipuolella avautuu Atlantti ja itäpuolella Biskajanlahti. Rauhallisetkin muuttopäivät ovat suomalaiselle mielenkiintoisia, mutta hyvät menevät jo tajunnan rajamaille. Paikan pikkuliitäjän päiväennätys on 60.000 lintua (9.9.2017, ks. alla) ja muidenkin lajien ennätyssummat ovat hilpeitä. Syyskuun alku on monipuolista merilintuaikaa ja hyvinä muuttopäivinä retkellämme liitäjien määrä voi nousta tuhansiin yksilöihin. Liitäjien lisäksi ohi muuttaa runsaasti suulia, kihuja ja hyvällä onnella vaikkapa tiiralokki tai viistäjä ja oikein hyvällä onnella – ties mitä!

Teemme yhtenä noista päivistä veneretken Muxiasta ulkomerelle, jossa houkuttelemme merilintuja chumilla. Keijuista ainakin merikeiju on todennäköinen, etelänkeiju mahdollinen. Samalla näemme muita merilintuja ja delfiinejä. Hyvällä onnella voimme nähdä jotain todella kiinnostavaa, kuten vaikkapa etelämantereenkihun. Se on havaittu noilla meriretkillä useita kertoja ja on paljastunut yleisemmäksi kuin on luultukaan.

5.9. siirrymme lintuja katsellen Madridiin, jossa vielä yksi hotelliyö. 6.9. aamupäivällä lento Helsinkiin, jossa olemme klo 15.25.

Majoitus

Matkalla Galiciaan ja takaisin, sekä meriretkellä Muxiaan majoitumme tavallisissa pikkuhotelleissa kahden hengen huoneissa. Näihin kuuluu aamiainen. Porto de Baresin pikkukylässä vuokraamme talon, jossa majoitumme kahden hengen huoneissa. Talossa on yhteinen olohuone ja keittiö. Aamiaisen teemme itse, sillä koko kylässä ei ole majoituspaikkaa, josta saisi aamiaista.

Ruokailu

Syömme aamiaiset joko hotellilla tai valmistamme itse (ks. ed.) Päivällä käymme kevyellä lounaalla ja iltaisin syömme ravintoloissa. Galician rannikkokylien ruokatarjonta on usein meren antimia ja niitä voi todellakin suositella! Kaikki ruokailut ja juomavedet kuuluvat matkan hintaan.

Sää

Madridissa ja mantereella syyskuun alussa on vielä lämmintä, +25C mutta aamuisin on viileää. Avoimella pellolla oli viime retkellä syyskuun puolivälissä auringon noustessa noin neljä astetta lämmintä. Atlantin rannikolla on tuulenpitävä takki aamuisin tarpeen, päivällä pärjää jo kevyemmällä varustuksella. Lämpötila on päivisin noin kahdenkymmenen asteen tienoilla. Sadetta voi tulla rajustikin. Eli sää on Galiciassa kuin kesällä Suomessa.

Kuvia ja tarinaa Tringan vuoden vastaavalta 2017 retkeltä Jarmo Koistisen blogissa.

Kenelle: Matka on vain Tringan jäsenille, 6 osallistujaa. Henkilökohtainen matkavakuutus on pakollinen.

Matkan hinta: 2290€. Retkihinta sisältää suorat lennot Helsingistä Madridiin ja takaisin, majoitukset, kaikki ruokailut, kuljetukset ilmastoidulla pikkubussilla ja oppaan palvelut. Lisämaksusta yhden hengen huone. (Porto de Baresissa se tarkoittaa täysihintaista majoittumista läheisessä hotellissa.) Hintaan sisältyy 2% linnustonsuojelun tukimaksu ja 2% ilmastokompensaatiomaksu. Retkeltä yli jääneet rahat käytetään Tringan harrastus- ja suojelutoimintaan. Tringa pidättää oikeuden hinnanmuutokseen, jos joudutaan tekemään uudelleenjärjestelyjä. Matka ei ole valmismatka, joten Tringa ei vastaa mahdollisista peruutuksesta syntyvistä kustannuksista.

Oppaana:  Petro Pynnönen/ No Bird Tours

Sitova ilmoittautuminen ja varausmaksu 100 € seuraavan linkin kautta viimeistään  30.4.

https://tringa.tapahtumiin.fi/fi/events/e/galician-lintumatka/642eb042e5ea68232c8b4571

Loppumaksu tulee maksaa heti kun retki on varattu täyteen, tällöin ostetaan lennot. Ilmoittautuneille lähetetään maksuohjeet ja tarkemmat matkatiedot aikatauluineen.

Ilmoittautumisen peruminen: Retkimaksua ei palauteta sen jälkeen kun retken toteutuminen on varmistunut ja lennot ostettu. Retkimaksusta voidaan palauttaa osa, jos saadaan mahdollisesta jonosta toinen lähtijä tilalle.

Tiedustelut: petropynnonen@hotmail.com

Tiedot

Alkaa:
29.8.2023
Loppuu:
6.9.2023
Tapahtumaluokka:
Kirjoita jotakin