Loading Events

Atlasretki Kivinokkaan

25.4. @ 18:00 - 20:00

Suomen neljäs lintuatlas käynnistyi vuonna 2022. Lintuatlaksessa selvitetään lintulajien pesimäaikainen levinneisyys ja pesimäalueet Suomessa sekä tutkitaan lajien levinneisyyksien muutoksia. Lintuatlaksessa vapaaehtoisten lintuharrastajien havainnoilla on keskeinen rooli. Käynnissä oleva lintuatlas kestää vuoteen 2025 joten vielä on edessä kaksi lintujen pesimäkautta, joista kertynyt tieto päätyy mukaan selvitykseen. Voit osallistua atlakseen niin kodin ympäristössä kuin esim. mökkireissuilla, jolloin tietoa kertyy sellaisiltakin alueilta, joilla linturetkeilyä ei niin aktiivisesti harrasteta.

Kivinokan atlasretkellä atlaskoordinaattori Aapo Salmela opastaa pesimähavaintojen tekemiseen ja havaintojen tallentamiseen. Samalla harjoitellaan yhdessä pesimävarmuusindeksien käyttöä. Kulosaaren kartanolta kuljetaan metsän kautta Kivinokan katselulavalle, joten tarkkailtavaa riittää niin laulavissa linnuissa kuin Vanhankaupunginlahdella pesimäpuuhissa olevissa vesilinnuissa.

Retkelle tulee ilmoittautua (ks. alempana).

Katso retkitiedot tapahtumakalenterista vielä retkeä edeltävänä iltana mahdollisten viime hetken muutosten varalta. Lue myös yleiset retkiohjeet.

Retkiohjeita

Kenelle: Retki on vain Tringan jäsenille, enintään 14 osallistujaa.

Retkimaksu: Maksuton

Oppaana: Aapo Salmela

Retken lähtö: Klo 18, Kulosaaren kartanon pysäköintialue, Kipparlahden silmukka 5

Lähtöpaikka kartalla

Retken päättyminen:  Noin klo 20, sama paikka

Ilmoittautuminen:  Alkaen 3.3. klo 8, viimeistään 23.4. klo 16 seuraavan linkin kautta:

https://birdlife-lv.creamailer.fi/survey/yaiggmh9to4gm

Muista perua ilmoittautumisesi ellet pääsekään retkelle. Maksuttomille kävelyretkille ei voi ilmoittautua jonoon. Jos retki on täynnä, yritä varata paikka myöhemmin uudelleen, peruutusten myötä on voinut vapautua retkipaikka. Retkille ei tule tulla ilmoittautumatta. Osallistujamäärät on mitoitettu sellaisiksi, että kaikki osallistujat näkevät ja kuulevat oppaan. Tringan retkille ei saa ottaa mukaan koiria.

Tiedustelut: opastuksetÄTtringa.fi

Retkipalaute: Voit halutessasi lähettää retkestä palautetta: opastuksetÄTtringa.fi

Details

Date:
25.4.
Time:
18:00 - 20:00
Event Category:
Kirjoita jotakin