Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Andalucian lintumatka TÄYNNÄ Voit ilmoittautua jonoon

22.5.2023 - 29.5.2023

Tällä Petro Pynnösen opastamalla matkalla Espanjan eteläosiin on luvassa paljon aurinkoa ja Iberian lintuerikoisuuksia.

Kyläpöllönen. Kuva Petro Pynnönen

Matkan pääteemana on nauttia matkasta ja havaita samalla mahdollisimman monipuolisesti paikallisia pesimälintuja. Ajankohta on valittu sellaiseksi, että kaikki alueen pesimälajit on mahdollista havaita. Toukokuun lopulla pesimäaika on alkanut viimeisilläkin Afrikasta saapuvilla pesimälinnuilla. Viimeisinä muuttolintuina saapuvat häätökiitäjätkin ovat saapuneet pesimäpaikoilleen. Toisaalta isolla osalla lyhyen matkan muuttajista poikaset ovat jo lähteneet pesästä.

Aloitamme retken Malagasta, josta siirrymme ensin pikkuhiljaa kohti Gibraltaria ja Tarifaa. Erityisiä kohdelajejamme maan eteläkärjessä ovat kyläbulbuli, suomukorppikotka ja pikkutöyhtötiira. Tämän jälkeen retkeilemme kiireettömällä otteella erilaisilla kosteikoilla, ja erilaisissa kohdelajiemme elinympäristöissä. Retkeilemme koko viikon Sevillan ja Malagan välisellä alueella. Näemme suurimman osan iberialaisista erikoisuuksista perusretkeilymme ohessa. Varmistamme tämän käymällä parhailla tunnetuilla paikoilla niitä etsimässä. Vietämme pari päivää Doñanan kansallispuiston maisemissa. Retken loppupuolella vierailemme häätö- ja pikkukiitäjien pesimäpaikoilla.

Päivämatkat ovat useimpina päivinä lyhyitä, ja liikkuminen maastossa kevyttä. Liikumme koko viikon noin Tringan alueen kokoisella alueella. Majoitumme keskitasoisissa hotelleissa yhden tai kahden hengen huoneissa. Useiden hotellien sijainti mahdollistaa retkeilyn halukkaille ennen aamiaista. Ruokailemme aamiaiset hotelleilla, kevyet lounaat tien päällä ja ravintoloissa iltaisin. Ruokailut sisältyvät matkan hintaan.

Andaluciassa on toukokuun lopussa kesäisen lämmintä, +25-30 C ja siellä pärjää kevyelläkin vaatetuksella. Aamuisin voi olla viileää ja huppari on tällöin tarpeen.

Tavoitelajilistamme on pitkä:

valkopääsorsa (Oxyura leucocephala)

marmorisorsa (Marmaronetta angustirostris)

punapyy (Alectoris rufa)

suomukorppikotka (Gyps rueppelli)

iberiankeisarikotka (Aquila adalberti)

liitohaukka (Elanus caeruleus)

kruununokikana (Fulica cristatus)

sulttaanikana (Porphyrio porphyrio)

pikkutöyhtötiira (Sterna bengalensis)

ruosteniskakehrääjä (Caprimulgus ruficollis)

häätökiitäjä (Apus caffer)

pikkukiitäjä (Apus affinis)

iberianvihertikka (Picus sharpei)

kivikkotöyhtökiuru (Galerida theklae)

kyläbulbuli (Pycnonotus barbatus)

mustatasku (Oenanthe leucura)

rusotasku (Oenanthe hispanica)

lännenorfeuskerttu (Sylvia hortensis)

iberiankultarinta (Iduna opaca)

iberiantiltaltti (Phylloscopus ibericus)

etelänisolepinkäinen (Lanius meridionalis)

siniharakka (Cyanopica cooki) ja

mustakottarainen (Sturnus unicolor).

Kaikkeahan ei koskaan näe, mutta näemme runsaasti Välimeren seudulle ja Etelä-Euroopalle tyypillistä lajistoa. Lisäksi vastaamme tulee useita eksoottisia C-kategorian lajeja. Jalkaudumme retkeilemään kohdepaikoille ja katselemme lintuja kaikessa rauhassa. Kuulemme ja opettelemme aamuisin uusia laululintuja ja opimme tuntemaan niitä oppaan johdolla. Meillä on runsaasti aikaa katsella ja kuvailla muutakin luontoa. Andaluciassa elää mm. 34 matelijalajia ja 74 nisäkäslajia. Nisäkkäistä ehkä tunnetuin on Gibraltarilla elävä apinalaji, magotti. Hyönteisistä lukuisien perhosten ja sudenkorentojen lisäksi näyttävimpiä ja samalla eksoottisimpia ovat erilaiset rukoilijasirkat ja perhoskorennot. Kevään sateet ovat pääosin ohi, ja luonto kukoistaa vielä vihreänä.

Kenelle: Matka on vain Tringan jäsenille. 6 osallistujaa.

Matkan hinta: 2200 €. Hinta sisältää suorat lennot Helsingistä Malagaan ja takaisin, majoitukset 2 hengen huoneessa 22.-29.5., kaikki ruokailut, kuljetukset ilmastoidulla pikkubussilla ja oppaan palvelut. Yhden hengen huoneen lisämaksu 400-780 € riippuen sitä toivovien määrästä. 2% matkan hinnasta menee linnustonsuojeluun (Hangon lintuasema) ja 2% ilmastokompensaatioon (WWF:n Madagascarin metsittämisprojekti).

Lentolippujen hankinnan takia matka tulee maksaa heti sen varmistumisen jälkeen. Matka varmistuu, kun sillä on kuusi osallistujaa. Tringa pidättää oikeuden hinnanmuutokseen, jos joudutaan tekemään uudelleenjärjestelyjä tai jos lentojen hinnat ehtivät nousta. Matka ei ole valmismatka, joten Tringa ei vastaa mahdollisista peruutuksesta syntyvistä kustannuksista. Henkilökohtainen matkavakuutus on pakollinen. 

Matka-aika: Lähtö 22.5. aamulla Helsinki-Vantaan lentoasemalta. Suora Finnairin lento Malagaan, jossa olemme aamupäivän puolella. Nappaamme kentältä pikkubussin käyttöömme ja olemme retkellä! 28.5. palaamme illaksi Malagaan, josta lennämme päivälennolla 29.5. takaisin Helsinkiin.

Oppaana: Petro Pynnönen/No Bird Tours

Sitova ilmoittautuminen ja varausmaksu 100 € viimeistään 31.3.2023 seuraavan linkin kautta:

https://tringa.tapahtumiin.fi/fi/events/e/andalucian-lintumatka/64022017ce19e2903c8b458b

Lisätietoja matkasta: Petro Pynnönen, nobirdtours@gmail.com

Varauksen peruuttaminen: Jos joudut perumaan retkipaikkavarauksesi, lähetä sähköpostia: opastukset@tringa.fi. Retkimaksusta palautetaan osa vain siinä tapauksessa että mahdollisesta jonosta saadaan toinen lähtijä tilalle. Jos perut ilmoittautumisesi sairauden vuoksi, saat Tringan taloudenhoitajalta todistuksen maksetusta retkimaksusta.

Ilmoittautuminen jonoon: jos matka on täynnä, voit ilmoittautua jonoon: opastukset@tringa.fi

Tiedot

Alkaa:
22.5.2023
Loppuu:
29.5.2023
Tapahtumaluokka:
Kirjoita jotakin