Tringan talkoot Helsingin Vanhankaupunginlahdella

27 elokuun @ 9:00 am - 4:00 pm
Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Tringan talkoissa Helsingin Vanhankaupunginlahdella ennallistetaan umpeenkasvavia rantaniittyjä ja parannetaan kosteikkolintujen elinympäristöä. Tehtävälistalla on mm. ruovikon niittoa Hakalan lintutornin edustalla. Mikäli merivesi on korkealla, talkoot siirtyvät Purolahden katselulavan edustalle. Osallistuminen ei edellytä aikaisempaa talkookokemusta, tervetuloa mukaan!

Ennakkoilmoittautuminen on toivottavaa. Ilmoittaudu mukaan täällä: talkoiden verkkoilmoittautuminen

Kokoontuminen: lauantaina 27.8. klo 9.00 Hakalanniemen lintutornin luona. Tarkistathan mahdolliset muutokset tältä sivulta talkoita edeltävänä päivänä. Kaikille ilmoittautuneille ilmoitetaan mahdollisista aikataulu- tai muista muutoksista sähköpostitse. Hakalanniemen aloituspiste (portti josta pääsee rantaniitylle) karttapaikalla: Hakalanniemi

Ohjeita: Työskentelemme lauantaina 27.8. klo 9 alkaen, töitä jatketaan sää- ja työtilanteen mukaan noin klo 16 asti. Paikalla ei tarvitse olla koko päivää, jo parinkin tunnin työpanos on arvokas, ja mukaan on mahdollista liittyä myös myöhemmin päivällä. Aikaisempaa talkookokemusta ei tarvita, kaikille löytyy sopivia työtehtäviä ja uudet talkoolaiset opastetaan töihin. Säävaraus: kovalla sateella talkoista luovutaan.

Ota mukaan: Iso juomapullo, työhanskat, kumisaappaat. Helteelläkin pue pikemmin pitkälahkeiset housut kuin shortsit. Jos sinulla on työvälineitä omasta takaa, kannattaa ottaa mukaan (esim. viikate, raivaussaha). Aurinkoisella säällä auringolta suojautuminen on tärkeää, joten varaa mukaan: lakki/lippis tms. päähine, aurinkovoidetta ja/tai suojaavat vaatteet. Kiikaritkin kannattaa ottaa mukaan, talkoiden yhteydessä on aiempina vuosina tehty välillä yllättäviäkin lintuhavaintoja (esim. kuningaskalastaja elokuussa 2020).

Paikan päällä: Tringa järjestää paikalle juotavaa ja pientä talkooevästä. Tringan puolesta paikalta löytyy talkootyövälineitä sekä työhanskoja. Talkoilla on tapaturmavakuutus, joka kattaa mukaan ilmoittautuneet vapaaehtoiset.

Tiedustelut: toimisto@tringa.fi

Uutinen viime vuoden talkoista löytyy tästä: Tringan talkoot Vanhankaupunginlahdella elokuussa 2021

Tiedot

Päivämäärä:
27 elokuun
Aika:
9:00 am - 4:00 pm
Tapahtumaluokka:
Kirjoita jotakin