BirdLife Suomen edustajiston syyskokousviikonloppu pidettiin 16.–17. marraskuuta Vantaan Tikkurilassa. Viikonlopun avasi yleisölle avoin Tringa 50 vuotta -suojeluseminaari. Seminaarin jälkeen juhlittiin 50-vuotiasta Tringaa edustajistoväelle ja kutsuvieraille järjestetyssä iltajuhlassa. Sunnuntain ohjelmassa oli BirdLife Suomen edustajiston syyskokous.
Tringa 50 vuotta -suojeluseminaari oli kolmas Tringan järjestämä linnustonsuojeluteemainen yleisöseminaari, edelliset järjestettiin 2018 ja 2008. Seminaarin ohjelmassa oli linnustonsuojelun asiantuntijoiden pitämiä esitelmiä ja niitä seurasi paikan päällä, Hotelli Vantaan kokoussalissa, yli sata ja etäyhteydellä viitisenkymmentä osallistujaa.
Viikonlopun vietto jatkui edustajistoväen sekä kutsuvieraiden voimin iltajuhlassa, jossa illallisen ohessa kerrattiin Tringan vaiheita vuosikymmenten varrelta. Yhdistysten edustajat pitivät onnittelupuheita ja ohjelmassa oli myös Tringa-aiheinen tietokilpailu. Iltajuhlassa jaettiin myös yksi Tringan BirdLife-ansiomerkki, eli ns. pronssinen merkki, yhdistyksen toiminnassa ansioituneelle henkilölle. Ansiomerkki myönnettiin Jarmo Koistiselle, jonka moni tringalainen tuntee mm. tringa-verkossa julkaistuista lintusäätiedotteista.
Sunnuntaina oli vuorossa BirdLife Suomen syyskokous, jossa käsiteltiin ja vahvistettiin BirdLife Suomen tulevan vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio. Kokoukseen osallistui 79 edustajaa, edustettuina oli kaikkiaan 26 BirdLife Suomen 30:stä jäsenyhdistyksestä. Kokouksessa keskusteltiin myös mm. Tiira-havaintopalvelun kehitystyön tilanteesta. Sääntömääräisten asioiden jälkeen kokouksessa palkittiin ansioituneita lintuharrastajia, eli julkistettiin BirdLife Suomen valitsemat vuoden nuori lintuharrastaja, retkikummi sekä yhdistyskäyttäjä. Syyskokousviikonlopun päätteeksi edustajisto hyväksyi julkilausuman lintujen ikkunatörmäysten ehkäisemisestä.
Vuoden 2024 nuoreksi lintuharrastajaksi valittiin tringalainen ja helsinkiläinen Pyry Laurikka. Laurikka on ehtinyt olla mukana lintuyhdistystoiminnassa monipuolisesti, mm. Hangon lintuaseman toiminnasta vastaavan Haliastoimikunnan jäsenenä, retkikummina ja oppaana Tringan retkillä sekä osallistua valtakunnalliseen linnustonseurantaan ja laskentoihin. Haliaksella Pyry on vuodesta 2019 alkaen viettänyt jo yli 300 vuorokautta, ja tutuiksi ovat tulleet myös Säpin, Lågskärin, Jurmon, Rönnskärin, Söderskärin ja Aspskärin lintuasemat.