Ladataan Tapahtumat

EBW-viikonlopun retki Hangon lintuasemalle

5.10. @ 7:00 - 18:00

Retkellä vieraillaan Tringan ylläpitämällä Hangon lintuasemalla eli Haliaksella, jolla vietetään 4-5 tuntia.  Lokakuun alussa tiaisten massat valtaavat Haliaksen. Syksyn lajistollisesti monipuolisin aika, yhdellä Suomen parhaista lintupaikoista, tarjoaa runsaasti niin hanhia, pikkulintuja, kyyhkyjä, kuin petolintuja ja kurkiakin. Vaelluslinnut ovat myös suuressa osassa, kuten myös mahdollisuus harvinaisuuksille. Syksyn muuttopäivät voivat olla Haliaksella todella näyttäviä säiden osuessa kohdalleen. Tulliniemen luontopolun metsät vilisevät myös hippiäisiä, puukiipijöitä ja tiaisia, joukosta voi löytyä esimerkiksi tulipäähippiäinen tai hippiäisuunilintu! Retkellä on mahdollisuus sääolosuhteiden salliessa tutustua myös lintujen rengastukseen.

Haliakselle kuljetaan luontopolkua Hangon Tulliniemestä. Yhdensuuntainen kävelymatka lintuasemalle on noin 3,7 km, hiekkatietä, metsäpolkuja, kallioita. Reitti voi paikoin olla liukas. Kaukoputki kannattaa ottaa matkaan oman harkinnan mukaan: Haliaksella riittää katsottavaa mutta kaukoputken kantaminen osin kallioisessa maastossa yhteensä runsaat 7 km on työlästä.

Huom! Mikäli ennalta ilmoitetun retkikohteen säätila on hyvin epäsuotuisa lintujen havainnoimiselle, on mahdollista, että retkikohde vaihtuu lyhyelläkin varoitusajalla toiseksi, mikäli toisaalla sää on suotuisampaa.  Muutospäätös pyritään tekemään retkeä edeltävänä päivänä ja siitä tiedotetaan ilmoittautuneille. Retkiaika ja retkimaksu pysyvät tällöin samana. 

Lue myös yleiset retkiohjeet:

Retkiohjeita

Kenelle: Retki on vain Tringan jäsenille, enintään 28 0sallistujaa

Oppaana: Aki Aintila ja Juho Tirkkonen

Retkimaksu: Tringan jäsen 65 €. Tringan jäsen alle 18-v./opiskelija/työtön 35 €.  Maksu sisältää opastuksen, edestakaisen kuljetuksen tilausbussilla sekä tapaturmavakuutuksen retken ajan.

Retken lähtö: Klo 7, Kiasman matkailuliikenteen pysäkki, Mannerheiminaukio 2

Retken paluu: sama paikka, viimeistään klo 18

Ilmoittautuminen ja retkimaksu: alkaen 28.7.  klo 8, viimeistään 26.9. seuraavan linkin kautta:

https://tringa.tapahtumiin.fi/fi/events/e/retki-hangon-lintuasemalle/669387560a2012cd738b456c

Ilmoittautumisen peruminen: Lähetä peruutuksesta sähköposti: opastuksetÄTtringa.fi

Mikäli perut osallistumisesi viimeistään 26.9. sinulle palautetaan maksamasi retkimaksu – (miinus) 15 €.

Mikäli perut osallistumisesi 27.9. tai sen jälkeen tai et tule retkelle, jolle olet ilmoittautunut, retkimaksua ei palauteta.

Ilmoittautuminen jonoon: Mikäli retki on varattu täyteen ja haluat ilmoittautua jonoon, lähetä sähköposti: opastuksetÄTtringa.fi

Tiedustelut: opastukset@tringa.fi

Retkipalaute: Voit lähettää retkipalautetta: opastuksetÄTtringa.fi

Tiedot

Päivämäärä:
5.10.
Aika:
7:00 - 18:00
Tapahtumaluokka:
Kirjoita jotakin