Lintusäätiedote Tringan alueelle 15.–17.10.2024

Jarmo Koistisen laatima muuttosääennuste Uudellemaalle:

Viikonlopun sää oli muutolle jopa ennustettua parempi. Esimerkiksi hanhia, alleja (merellä), hiirihaukkoja, järripeippoja ja yömuuttajia oli paljon liikkeellä Uudellamaalla. Tänään matala sumupilvi pysyi koko päivän yhtenäisenä, eikä muuttoa juuri ollut. Lähipäivinä on oikein hyviä säitä, mutta toisaalta Suomeen alkaa loppuviikolla virrata harvinaisen lämmintä ilmamassaa, jolloin ravintotilanteen takia ei välttämättä ole kiire muuttaa.

Ti: Aamulla heikkoa-kohtalaista luoteen-pohjoisenpuoleista tuulta, joka iltapäivällä on merellä navakkaa. Aamupuolella on todennäköisimmin yhtenäistä matalaa sumupilveä, jopa tihkusadetta, mutta iltapäivän kuluessa lännestä alkaen sää selkenee. Muuten erinomainen muuttosää, mutta aamulla matala sumupilvi vähentää selvästi lintujen lähtöä. Iltapäivällä voi vielä lähteä hyvin ajankohdan petolintuja kuten hiiri- ja varpushaukkoja, piekanoita sekä maa- ja merikotkia. Viileä päivä.

Ke: Aamulla heikkoa WSW-tuulta, joka päivällä voimistuu kohtalaiseksi, merellä navakaksi. Ohutta keski- ja yläpilvisyyttä sekä poutaa. Muuttosää on varsinkin aamulla hyvä, vaikka mantereella on paikoin pakkasta. Naakkojen, varisten, punatulkkujen ja keltasirkkujen muutto voimistuu.

To: Lounaistuulta, joka mantereella on heikkoa-kohtalaista, merellä navakkaa. Vaihtelevaa pilvisyyttä ja poutaa. Hyvää muuttosäätä ja lämpeneviä öitä.

Jatkoarvio: Kuivaa, selkeää etelänpuoleista virtausta ja mukavaa retkisäätä sekä melko hyvää muuttosäätä.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin