Uutta luontomatkailutoimintaa Hangon lintuasemalla – tarjolla opastettuja kierroksia Suomen mantereen eteläkärjessä

Mediatiedote 26.6.2020, vapaa julkaistavaksi

Luontomatkailun tarjonta Hangossa paranee, kun Hangon lintuasemalla aletaan järjestää opastettuja kierroksia heinäkuussa. Hangon lintuasema sijaitsee aivan mantereen eteläisimmässä kärjessä Uddskatanin luonnonsuojelualueella. Alueelle pääsee Tulliniemen luontopolkua pitkin. Opastuksista vastaavat Hangon lintuaseman lintu- ja luonto-oppaat.

Hangon lintuasema on ensimmäinen lintuasema Suomessa, joka laajentaa toimintaansa lintumatkailun puolelle. Luonto- ja lintumatkailun kysyntä on kasvussa sekä meillä että maailmalla. Esimerkiksi ruotsalaisilla lintuasemilla on matkailutoiminnassa jo pitkät perinteet, länsinaapurimme tunnetuilla lintuasemilla vierailee vuosittain tuhansia matkailijoita.

Hangon lintuasemaa ylläpitää Helsingin Seudun Lintutieteellinen Yhdistys Tringa ry ja asema on toiminut vapaaehtoisten lintujen rengastajien ja havainnoijien varassa yli 40 vuotta. Hankoniemi on yksi maamme tunnetuimmista lintujen muuttoreiteistä ja Hangon lintuasema yksi Pohjoismaiden tärkeimmistä vaelluslintujen tutkimusasemista.

“Opastukset käynnistyvät lintuasemalla 4. heinäkuuta ja opastuspäivät ovat kesän ajan keskiviikko ja lauantai, kertoo Tringa ry:n toiminnanjohtaja Johannes Silvonen. “Tarjolla on noin tunnin kierroksia, joilla pääsee tutustumaan yleisöltä muuten suljetun Hangon lintuaseman toimintaan ja Uddskatanin erityislaatuiseen luontoon oppaan seurassa. Opastuksia tehdään tilauksesta myös koululuokille sekä yritysryhmille, luontokuvaajille ja muille linnuista ja luonnosta kiinnostuneille.”

Opastetuille kierroksille on rajoitettu määrä paikkoja, joten varaukset tulee tehdä etukäteen lintuaseman verkkosivujen kautta. Lisätietoja sekä varausohjeet: halias.fi/opastukset


Kuvat (kuvaajan nimi mainittava julkaisun yhteydessä!):
Kuva 1 Hangon lintuasemalla rengastetaan vuosittain noin 10 000 lintua © Kaisa Välimäki
Kuva 2 Hangon lintuasemarakennus © Kaisa Välimäki

Lisätietoja ja haastattelut:
Johannes Silvonen, toiminnanjohtaja@tringa.fi, p. 040 7532411
www.halias.fi/opastukset

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin