BirdLife Suomen syyskokouksen kuulumisia

BirdLife Suomen edustajiston syyskokous pidettiin Hämeenlinnassa 16.-17.11. Paikalla oli kuusi Tringan edustajaa. Kokouksessa hyväksyttiin emojärjestömme talousarvio ja toimintasuunnitelma sekä valittiin BirdLife Suomen hallitus vuodelle 2020.

Puheenjohtajan vaalissa uudeksi keskusjärjestön hallituksen puheenjohtajaksi valittiin monelle tringalaisellekin tuttu Mika Asikainen.  Tringa toivottaa onnea uudelle pj:lle ja esittää kiitokset kuusi vuotta pestiä kunniakkaasti hoitaneelle Johan Hasselille.  

Tringalaisesta näkökulmasta oli mahtavaa, että BirdLife Suomi valitsi vuoden nuoreksi lintuharrastajaksi kirkkonummelaisen Eetu Paljakan. Eetu on ollut aktiivinen Tringan riveissä jo useita vuosia mm. lasten ja nuorten toiminnassa sekä Rönnskärin lintuasemalla. Eetu on kunnostautunut myös lintujen äänittäjänä, ja esimerkiksi Xeno-Canto-linnunäänitietokannassa on tuhat Eetun äänitettä noin 150 lintulajista.

Muita viikonlopun aikana keskusteluttaneita asioita olivat mm. BirdLifen jäsenyhdistysten mahdollisuus ottaa käyttöön joko ainoaksi nimeksi tai rinnakkaisnimeksi BirdLife-nimi. Näin ovat jo tehneet mm. BirdLife Keski-Pohjanmaa (entinen Keski-Pohjanmaan Lintutieteellinen Yhdistys) ja Kanta-Hämeen Lintutieteellinen Yhdistys (joka käyttää myös nimeä BirdLife Kanta-Häme). Tringa ei ainakaan lähiaikoina ole ottamassa itselleen BirdLife-nimeä, mutta tulevaisuudesta ei tietenkään koskaan tiedä.

Tiira-järjestelmän kehittämistä esiteltiin. Uusi Tiira eli ns. Tiira 2 -järjestelmä on pahasti aikataulustaan myöhässä, mutta projekti on edennyt hieman kesän aikana. Ongelmia on kuitenkin ollut mm. tekijöiden vaihtuvuuden takia, ja on epäselvää, millä aikataululla Tiira 2 saadaan maaliin – vai saadaanko sitä lainkaan.

Kokous oli nykyisen edustajiston viimeinen, ja ensi vuonna aloittaa kautensa uusi edustajisto. Suuret kiitokset edustajistosta pois jääville Aili Jukaraiselle ja Eeva-Liisa Korpelalle tärkeästä työstä, ja onnea työnsä ensi vuonna aloittaville edustajille!

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin