Lintumessut kokosi lintuharrastajat jälleen Viikkiin

BirdLife Suomen lintumessut keräsi suuren joukon lintuharrastajia ja lintuharrastuksesta kiinnostuneita Helsingin Viikkiin lauantaina 24. elokuuta. Tapahtuma järjestettiin neljättä kertaa, ja tälläkin kertaa messupaikalla Gardenian pihassa saatiin nauttia kesäisen aurinkoisesta säästä ja monipuolisesta ohjelmasta. Tapahtuma on kasvanut vuosi vuodelta niin kävijämäärän, esittäytyjien kuin ohjelmatarjonnankin osalta, ohjelmaa oli tällä kertaa ulkolavan esitysten lisäksi kolmessa eri sisätilassa. Muita uutuuksia oli lastenteltta, jossa oli tarjolla lintuaiheista tekemistä perheen pienimmille. Lastenteltan ohjelmasta vastasivat Tringan aktiivit Merja Talvelan johdolla.

Lintumessut kokosi Viikin Gardenian pihalle suuren joukon lintuharrastajia © Anne Kotiharju
Lastenteltassa tehtiin mm. hienoja lintumaalauksia © Hanna Mensonen

Messujen ohjelmaan kuului tuttuun tapaan myös opastetut linturetket. Tringan retkikummit järjestivät kuusi opastettua lintukierrosta Viikin pelloille ja kaksi pidempää aamuretkeä Vanhankaupunginlahdelle. Yksi lintukierroksista oli lapsille. Kaikki retket ja opastetut kierrokset olivat yhtä lukuunottamatta täynnä. Päivän lintuhavainnoista voisi mainita aamun retkillä havaitut jänkäsirriäisen, lapin- ja isosirrin sekä edellispäivän sateiden Etu-Viikin pelloille pudottaman tylliparven, useampi jalohaikarakin havaittiin. Myöhemmin päivällä pelloilla saatiin katsella sekä muuttavia että paikallisia petolintuja, mm. lukuisia varpushaukkoja, kanahaukkoja, ruskosuohaukkoja, nuolihaukkoja… Kalasääski ja merikotkakin kävivät näyttäytymässä lahden yllä.

Apulaispormestari Anni Sinnemäki ohjelmalavalla Paul Segersvärdin haastateltavana, runsaslukuinen yleisö seuraa © Anne Kotiharju
Tringan aktiiveja messupöydän takana, oikealta vasemmalle: retkivastaava Jaana Sarvala, hallituksen jäsen Juhani Timonen sekä Hangon lintuasemanhoitaja Hanne Kivimäki.
Lintumessuilla esittäytyivät myös 40-vuotisjuhlia viettävä Hangon lintuasema sekä Valkoposkihanhien ystävät. Kuvassa Valkoposkihanhien ystävien Susanne Jacobson sekä Tringan toiminnanjohtaja Johannes Silvonen. Kuva © Veli-Matti Järvinen

Lintumessut onnistui jälleen hienosti, tunnelma messualueella oli innostava ja kävijöitä oli edellisvuottakin enemmän. Kiitokset kaikille paikalla olleille, järjestelyistä ja ohjelmasta vastanneille vapaaehtoisille sekä BirdLife Suomelle tapahtuman järjestämisestä. Ensi vuonna uudestaan!

Teksti: Johannes Silvonen

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin