Tringan lintutilannekatsaus – maaliskuun alkupuoli

Merihanhet. Kuva: Micha Fager

Kevät jatkaa etenemistään pienin askelin. Päivälämpötilat kääntyvät pääosin jo plussan puolelle, mutta lunta ja jäätä riittää maastossa vielä jonkin aikaa. Uusia muuttolintuja ilmaantuu tipotellen päivittäin.

Viime viikonlopun aikana saatiin Tringan alueelle ensihavainnot mm. metsähanhesta, kurjesta ja suopöllöstä. Merihanhia on havaittu jo kymmenittäin. Hangon lintuasemalla 9.3. muuttanut meriharakka oli kaikkien aikojen aikaisin havainto lajista Tringan alueella.

Paikallisista kerääntymistä mainittakoon 65 laulujoutsenta Vihdin Vanjärveltä, 79 kanadanhanhea Viikin pelloilta ja 43 töyhtöhyyppää Kirkkonummen Saltfjärdeniltä. 500 paikallista kiurua laskettiin Siuntion Backsista peltoaukealta, 41 uuttukyyhkyä Vantaan Seutulasta ja 54 pulmusta Vantaan Pyymosalta.

Harvalukuisempien lajien havaintoja olivat mm. muuttohaukat Raaseporin Segelskärillä ja Hangon lintuasemalla, Mäntsälän Isolakeella edelleen viihtyvä hiiripöllö ja vuorihempot, joita nähtiin 5 linnun parvi Hangossa ja 2 yksilöä Vantaalla. Hangon Bengtsårissa koko talven viettänyt lapinpöllö oli paikalla vielä viime viikolla.


150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin