Tringan ekopinnaskaban 2018 lopputulokset

Tringan ekopinnaskaba järjestettiin vuonna 2018 kuudetta kertaa. Kisan voitto meni toista kertaa peräkkäin ekoskabojen pitkän linjan kisajyrälle, helsinkiläiselle Gustaf Nordenswanille, joka sai kasaan 230 lajia. Nordenswan on ensimmäinen kilpailija kautta aikain, joka on onnistunut voittamaan Tringan ekopinnaskaban kaksi kertaa. Menestystä Gusse on niittänyt lisäksi myös talviekopinnaskaban puolella, jonka kärkisijalle hän on yltänyt peräti kolme kertaa.

Toisen sijan tämänvuotisessa kisassa nappasi espoolainen Jani Ceder 222 lajilla ja pronssisijalle ylsi helsinkiläinen Janne Bruun 212 lajillaan.

Kilpailun top 15:

Ekopinnaskabaan ilmoitti lajeja tällä kertaa 69 kilpailijaa kymmenestä eri kunnasta. Osallistujien määrä oli selvästi pienin ekopinnaskabojen tähänastisessa historiassa. Kisaajien kotipaikkakunnat jakaantuivat seuraavasti: Helsinki 27 (osallistujaa), Espoo 13, Kirkkonummi 9, Vantaa 6, Raasepori 5, Hyvinkää 2, Karkkila 2, Hanko 1, Järvenpää 1, ja Nurmijärvi 1. Vain kerran on ekopinnaskaban kolmen kärkeen ylletty pääkaupunkiseudun kuntien ulkopuolelta.

Kisan kokonaislajimääräksi saatiin 265, mikä on sama summa kuin vuoden 2017 kisassa. Ennätystulos on vuosilta 2013 ja 2015, jolloin kumpaisenakin vuotena lajimäärä oli 278. Ekopinnaskaban lajilistalle saatiin tänä vuonna neljä* uutta lajia: kiljuhanhi, munkkikorppikotka, keisarikotka ja mäntysirkku. *kaikkia havaintoja ei ole vielä käsitelty RK:ssa tai ARK:ssa.

Eniten kisakilometrejä ilmoitti vantaalainen Kim Söderling, 2963 (km) ja toiseksi eniten Gustaf Nordenswan, 2800. Spontaanisti havaittuja lajeja oli eniten Gustaf Nordenswanilla, 199.

Kilpailun ässälajit (13 kpl):

Ekopinnaskaban tulokset löytyvät kokonaisuudessaan täältä: https://www.vanha.tringa.fi/kisa/

Pinnakisapalvelusta löydät myös aiempien ekopinnaskabojen tulokset, sekä tällä hetkellä käynnissä olevat pinnakisat.
Edellisvuosien eko- ja talviekopinnaskabojen tuloskatsauksia voi lukea täällä: https://www.vanha.tringa.fi/ekopinnaskaba/

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin