Tringan lintutilannekatsaus, viikot 49-50

Punarinta. Kuva: Micha Fager

Jaksolla Hangon etelärannoilta laskettiin yhteensä 224 laulujoutsenta, ja Etu-Viikin pelloilla ruokaili enimmillään 175 kanadanhanhea. Hyviä kerääntymiä olivat myös mm. 750 sinisorsaa Lohjan Hiidensalmella, 55 uiveloa Espoon Soukassa sekä 1830 tukkasotkaa, 16 lapasotkaa ja 160 nokikanaa Tammisaaren Stadsfjärdenillä. Hyvinkään Kytäjän peltoaukeilla talveaan viettää vielä ainakin 4 hiirihaukkaa ja 2 piekanaa. Mielenkiintoinen havainto oli myös 180 kanadanhanhen muuttoparvi Vuosaaressa matkalla lounaaseen.

Joulukuussa punarintoja on ilmoitettu selvästi keskimääräistä runsaammin, kun taas peukaloisia melko keskiverto määrä. Viime talven ennätyksellisissä peippolintumäärissä ei tänä vuonna olla, mutta muutamalla paikalla on havaittu isompia kerääntymiä, kuten 150 peippoa Raaseporin Pohjassa. Tilhiä on havaittu kohtalaisen vähän, ja pajusirkut näyttäisivät olevan lähes kokonaan kateissa. Hömötiaisia sen sijaan on ilmoitettu enemmän kuin 2010-luvulla kertaakaan aiemmin.

Vuosaaren kyhmyhaahka ja turturikyyhky katosivat maisemista itsenäisyyspäivän jälkeen. Jakson muita pikkuharvinaisuuksia olivat mm. 4-5 isolokkia, pikkukajava, 3 pikku-uikkua, 2 turkinkyyhkyä ja mustaleppälintu.

Harvalukuisia jaksolla havaittuja talvilajeja olivat mm. 4 harmaasorsaa, 4 punasotkaa, 2 härkälintua, 2 sinisuohaukkaa, muuttohaukka, töyhtöhyyppä, 3 ruokkia, 3 pikkulokkia, 4 kangaskiurua, 2 kiurua, 2 niittykirvistä, luotokirvinen, peräti 14 västäräkkiä, 4 rautiaista, kymmenkunta laulurastasta, 2 kulorastasta, 2 mustavarista ja lapinsirkku.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin