Tringan lintutilannekatsaus, viikot 31-32

Kuvassa vanha kuovisirri ©Micha Fager. Kahlaajien osalta nyt on käsillä viimeiset hetket nähdä vanhoja lintuja.


Lämpötilat putosivat jonkin verran viime viikon aikana, ja ilmassa alkaa olla jo syksyn tuntua. Metsäkirvisten ja keltavästäräkkien päämuutto on nyt täysillä käynnissä; Hangossa laskettiin jaksolla enimmillään 572 muuttavaa keltavästäräkkiä, Helsingissä 590 metsäkirvistä. Arktisten kahlaajien – tundrakurmitsojen, isosirrien ja punakuirien – muuttoparvia on havaittu monilla paikoilla. Tiirat ja naurulokit ovat pääosin jo kadonneet.
Kirkkonummen Saltfjärdenille on kerääntynyt syysmuuttoa odottelemaan jo 317 kurkea, ja Helsingin Viikkiin 6550 valkoposkihanhea. Espoon Laajalahdella on parhaimmillaan laskettu mm. 321 tavia ja 240 harmaasorsaa. Yli 2000 kottaraisen parvia on havaittu ainakin Viikissä, Laajalahdella ja Espoon Suomenojalla.
Harvinaisuuspuolella on koko kesän ollut hyvin hiljaista, ja sama meno jatkuu edelleen.  Parasta antia edustivat 4 riuttatiiraa (Hangossa 3 ja Kirkkonummella 1), aroharmaalokki ja pikku-uikku Espoossa, kuningaskalastaja Hyvinkäällä sekä heinäkurppa Hangossa.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin