Tringan tornit pärjäsivät Tornien taistossa

Tringalla oli kolme yhdistystornia 5.5. kisatussa Tornien taistossa. Hallituksen joukkue kisasi Viikin Purolahden tornissa, Espoon Maarin tornissa ottelivat Tringan ja LUPin nuoret, ja Tringan nuorten toinen joukkue kilpaili Kirkkonummen Morsfjärdenille. Lisäksi Tringan omistamalla Hangon lintuasemalla osallistuttiin perinteiseen tapaan kisaan.
Hallituksen joukkue sijoittui koko maan tuloksissa viidenneksi ja Länsi-Uudenmaan toiseksi. Edelle pääsi livahtamaan Vanhankaupunginlahden Hakalan torni, jolla oli vain yksi laji enemmän kuin Purolahdella. Mukavia havaintoja olivat mm. kaksi muuttohaukkaa, lapinsirri ja rastaskerttunen. Tornien taistoon ja Vanhankaupunginlahden lintuparatiisiin kävi Purolahdella Tringan kutsusta tutustumassa myös apulaispormestari Anni Sinnemäki.
Maarin tornilla Tringan ja LUPin nuoret rikkoivat myös sata lajia päätyen lopulta hienosti 101 lajiin. Espoon torneista vain Otaniemen vesitornin lajimäärä oli aavistuksen suurempi eli 103 lajia. Kirkkonummen Morsfjärdenin tornista Tringan nuoret saivat kokoon paikalle varsin mukavat 78 lajia. Hangon lintuaseman havainnointibunkkerilta päädyttiin 103 lajiin.
Koko Tringan toimialueella Länsi-Uudellamaalla kisaan oli ilmoittautunut 44 lintutornia. Valtakunnallisen kisan voiton vei Kristiinankaupungin Siipyyn torni 116 lajilla. Kaikkien Tornien taistoon osallistuneiden tornien tulokset löytyvät BirdLifen sivuilta.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin