Tringan lintutilannekatsaus, viikko 17

Kevään ensimmäinen harjalintu (kuvassa eri yksilö) saapui Kirkkonummen Rönnskärille sunnuntaina. Kuva: Micha Fager


Viikon aikana saapui Tringan alueelle 14 keväälle uutta lajia. Samalla ohitettiin tämän vuoden osalta 200 lajin rajapyykki, kokonaislajimäärän ollessa nyt 211. Ensimmäiset kukkuvat käet on kuultu, ja hyönteissyöjistä mm. pajulintuja, kirjosieppoja ja ruokokerttusia on havaittu jo monella paikalla.
Muuttorintamalla on ollut melko rauhallista, kevätarktikasta on nähty lähinnä vasta mustalintujen, pilkkasiipien ja kuikkien etujoukkoja. 23.4. havaittiin useilla paikoilla hienoa kuovimuuttoa, Kirkkonummen Porkkalassa laskettiin tällöin 1041 muuttavaa kuovia. Samana päivänä Hangosta ilmoitettiin hienot 457 muuttavaa pilkkasiipeä.
Viikon kovin harvinaisuus oli tiistai-iltana muutaman tunnin Espoossa viipynyt Tringan alueen kolmas ja Suomen 12. yöhaikara. Viimeksi yöhaikara on havaittu Tringan alueella yli 40 vuotta sitten, Hangossa 1977. Kirkkonummelta löytyi sepelsieppokoiras ja harjalintu, Espoossa nähtiin virtavästäräkki, Hangossa keltahemppo, ja ruokosirkkalintu kuultiin Raaseporissa ja Helsingissä. Viikolla havaittiin myös mm. leveäpyrstökihu, kattohaikara, 2 haarahaukkaa, 3 arosuohaukkaa, 6 muuttohaukkaa, turkinkyyhky, 2 sitruunavästäräkkiä ja ainakin 6 pussitiaista. Ennätyksellinen 6 mustapyrstökuirin parvi viihtyi Espoossa pari päivää.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin