Veljekset von Wright -näyttely Ateneumissa

Ateneumin taidemuseossa avautui lokakuun lopulla Veljekset von Wright -näyttely, joka esittelee tunnettujen lintumaalariveljesten töitä. Esillä on muoto- ja maisemakuvien lisäksi luonto- ja etenkin lintuaiheisia maalauksia. Nykylintuharrastajan näkökulmasta näyttelystä tekee mielenkiintoisen myös se, että veljeksistä vanhin, Magnus, oli Helsingin ensimmäinen lintuharrastaja.
Von Wrightin veljesten teoksista koottu näyttely nähtiin edellisen kerran Ateneumissa 35 vuotta sitten. Tällä kertaa näyttelyä täydentävät luonnosta ja erityisesti linnuista inspiraatiota ammentavat nykytaiteilijat Sanna Kannisto ja Jussi Heikkilä. Näyttely on avoinna helmikuun loppupuolelle.
Tringa on mukana näyttelyn ohessa järjestettävien tapahtumapäivien ohjelmassa: Marraskuun 15. päivä on Taidetta meille – nuorten ilmaispäivä Ateneumissa. Tuolloin ohjelmassa on mm. opastettuja kierroksia näyttelyyn lintuharrastajan silmin, oppaana Tringan pj. Jukka Hintikka. Päivän koko ohjelma löytyy täältä. Helmikuun 10. päivä on luvassa toinen tapahtumapäivä, jonka toteutuksessa Tringa on mukana. Tapahtumapäivän ohjelma julkistetaan loppuvuodesta.
Tringan jäsenille on lisäksi tiedossa kolme opastettua kierrosta näyttelyyn, 8.11., 18.11. ja 9.12. Tarkemmat tiedot löytyvät tapahtumakalenterista.
Lue lisää näyttelystä Ateneumin sivuilta.
 
 

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin