Syysretki Viikkiin 17.9. -retkikertomus

Syysretki Viikkiin 17.9.17
Innokkaimmat retkeläiset ja oppaat kokoontuivat Viikin Gardenialle jo reilusti ennen sovittua lähtöaikaa. Ennen retken alkua ehdittiinkin jo tehdä muutama mukava havainto, mainittakoon ainakin pellolla ruokaillut jouhisorsa, paikallisen oloinen lapinkirvinen ja syyskauden ensimmäiset metsähanhet valkoposkihanhiparvessa. Varsinainen retki aloitettiin klo 9.30 peräti 35:n retkeläisen ja kahden oppaan voimin. Keli suosi koko päivän, lämpötila tosin meinasi nousta välillä liiankin kuumaksi – varsin harvinaista syksyisellä linturetkellä… Matkalla Hakalanniemeen pysähdyttiin ihmettelemään niin peltojen (tiklejä, hemppoja, jouhisorsa, kivitasku) kuin metsien (hippiäinen, puukiipijä, kuusitiainen) linnustoa. Perille päästyämme joukko jakaantui lintutorniin ja lavalle. Lahdella ihmeteltiin mm. erilaisia vesilintuja, suosirrejä, kanahaukkoja ja suokukkoja. Lavan edustalla metelöi vähintäänkin yhdeksän linnun viiksitimaliparvi, jota onnekkaimmat pääsivät ihastelemaan myös kaukoputkella. Aurinkoinen sää innosti myös pikkulintuja ja paikalla kuultiin niin tiltaltin kuin pajulinnunkin syyslaulua. Valitettavasti samaan aikaan ohi muuttanut muuttohaukka jäi näkemättä valtaosalta porukasta. Hakalasta jatkettiin rantaa pitkin Purolahden suuntaan. Matkalla ihmeteltiin suosirriä ja hienoa viiden hiirihaukan parvea. Osa porukasta jatkoi matkaa suoraan Purolahden torniopastukseen, muut palailivat takaisin pelloille. Koska intoa tuntui kaikilla retkeläisille riittävän, jatkettiin peltolinnuston seulomista vielä Koetilan pelloilla. Haarapääskyjä lenteli paikalla vielä paljon ja pari keltavästäräkkiäkin yhytettiin mustavalkoisten joukoista. Viimeisenä kohteena toimineelta koetilalta haettiin turkinkyyhkyä, mutta valitettavasti tuloksetta. Reilut kolmea tunti kestänyt kierros päätettiin Gardenialle. Kiitokset vaan vielä innokkaille retkeläisille!
Oppaina toimivat Aapo Salmela ja Teemu Sirkkala
Teksti: Aapo Salmela

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin