Lintusää 11.–14.10.2017: Yleistilanne säilyy hyvänä sekä arktikalle että idän harvinaisuuksille.

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:
Viime päivien sateet ja matalat pilvilautat ovat jarruttaneet tehokkaasti muuttoja, joskin tietoa arktisen muuton menosta sateen seassa on hyvin vaikea saada. Tänään on paremman sään ja muuton päivä, mitä seuraa torstaina taas uudet sadealueet mutta perjantaina on taas hyvää muuttosäätä. Yleistilanne säilyy hyvänä sekä arktikalle että idän harvinaisuuksille.
Ke: Kohtalaista koillis-luoteistuulta, sade lakkaa aamun kuluessa idässäkin ja alapilvilautta voi repeillä iltapäivällä, etenkin lännessä. Alapilvet haittaavat muuton käynnistymistä aamulla mutta sepelkyyhkyjen ja järripeippojen tulppa voi osaksi purkaantua, samoin arktikaa voi mennä sekä haukkoja ja kotkia iltapäivällä. Yöllä heikkotuulista ja erittäin kovaa rastaiden ja punarintojen muuttoa.
To: Aamulla heikkoa, Hangossa kohtalaista kaakonpuoleista tuulta, joka iltaa kohti voimistuu merellä navakaksi. Heikko sade alkaa Hangossa jo aamulla ja leviää hitaasti itään saapuen Sipooseen vasta myöhään iltapäivällä. Illalla ja yöllä koko alueella on runsasta sadetta ja hyvä pudotussää. Aamumuutto ehtii olla reipasta ennen sadetta, ja tilanne on hyvä myös merisorsamuutolle ja arktikalle.
Pe: Aamulla navakkaa pohjoistuulta ja sadetta, joka lakkaa pian. Samalla pilvisyys repeilee, ja päivän kuluessa pohjoistuuli heikkenee vähitellen. Hyvä tyhjennyssää sepelkyyhkyille, pikkulinnuille ja petolinnuille sekä arktikalle, joka kuitenkin menee itäistä reittiä.
La: Uusi sadealue saapuu lännestä.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin