Tringa tiedottaa: Tringa pihabongaa Helsingin Lapinlahdessa ja Espoon Villa Elfvikissä

Mediatiedote 17.1.2017 – vapaa julkaistavaksi heti
Suomen suurin lintuharrastustapahtuma, BirdLife Suomen Pihabongaus, järjestetään tammikuun viimeisenä viikonloppuna 28.–29.1.2017. Helsingin Seudun Lintutieteellisellä Yhdistyksellä eli Tringalla on pihabongausviikonloppuna kaksi kaikille avointa yleisötapahtumaa.
Lauantaina 28.1. klo 9–13 pihabongataan Helsingin Lapinlahden puutarhapalstojen linturuokinnalla. Tringan lintuoppaat päivystävät paikalla klo 9–13 ja opastavat talvilintujen tunnistamisessa. Paikalla on ulkokahvila, ja lisäksi läheinen Kahvila Lähde aukeaa klo 12. Tapahtuma toteutetaan yhdessä Pro Lapinlahti ry:n kanssa.
Sunnuntaina 29.1. klo 11–13 Tringa on mukana Espoossa Villa Elfvikin pihabongaustapahtumassa klo 11–13. Tervetuloa bongaamaan lintuoppaan kanssa mahdollisimman monta lintulajia lintujen ruokintapaikalle! Villa Elfvik tarjoaa lämmintä mehua ja Café Elfvik on auki.
– Pihabongaus on mainio tapa tutustua lintuharrastukseen, kertoo Tringan lintuopas Hanna Hyvönen.
– Talvella lintuja on vähän, joten niiden tunnistamista on helppo harjoitella. Kannattaa ottaa mukaan oma kiikari ja muistaa lämmin vaatetus!
Pihabongaus on kaikille avoin tapahtuma, jossa tarkkaillaan tunnin ajan lintuja omalla pihalla tai muulla paikalla. Lintuhavainnot ilmoitetaan BirdLife Suomelle. Pihabongauksen tuloksista saadaan arvokasta tietoa maamme talvilinnuston muutoksista. Tähänastiset tulokset kertovat muun muassa hömötiaisen ja varpusen selkeästä vähenemisestä ja pikkuvarpusen runsastumisesta.
Pihabongaus on Suomen suurin lintuharrastustapahtuma. Se on järjestetty tammikuun viimeisenä viikonloppuna vuodesta 2006 lähtien. Viime vuosina noin 20000 ihmistä on tarkkaillut lintuja lähes 15000 pihalla ympäri maan. Vuosien varrella on kertynyt havaintoja noin 5 miljoonasta lintuyksilöstä.
Helsingin Seudun Lintutieteellinen Yhdistys Tringa ry on BirdLife Suomen paikallisyhdistys, johon kuuluu 2800 lintuharrastajaa Uudellamaalla.
Kuva (4,9Mt JPG): Lintuopas Hanna Hyvönen toimii Tringan oppaana pihabongaustapahtumassa Villa Elfvikissä 29.1.
Lisätiedot, haastattelupyynnöt:
Helsingin Seudun Lintutieteellinen Yhdistys Tringa ry
lintuopas Hanna Hyvönen 041 433 5951
toiminnanjohtaja Johannes Silvonen 050 327 4877
Lapinlahden pihabongaus Tringan tapahtumakalenterissa
Villa Elfvikin pihabongaus Tringan tapahtumakalenterissa
http://www.pihabongaus.fi
http://www.tringa.fi
http://www.birdlife.fi

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin