Lintusää lähipäiville: verraten hyvä säätila loppusyksyn harvinaisuuksille

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:
Suursäätila ei näyttäisi muuttuvan seuraavan viikon aikanakaan, vaan vahva korkeapaine on edelleen Pohjois-Euroopassa. Se liikkuu kuitenkin hiukan etelään päin, minkä vuoksi Uudenmaan lintusää muuttuu huomisillasta alkaen:
Voimakas koillisen-idänpuoleinen tuuli hellittää ja enimmäkseen tulee olemaan heikkotuulista (merellä välillä kohtalaista) vaihtelevista suunnista sekä edelleen poutaa mutta melko pilvistä. Retkisää muuttuu siksi miellyttävämmäksi. Toisaalta heikkenevä myötätuuliapu Vienanmereltä ja Venäjältä pienentää arktisten muuttojen ja itäisten harvinaisuuksien ajautumistodennäköisyyttä tänne. Silti säätila on verraten hyvä loppusyksyn harvinaisuuksien näkymiselle ja suosii muuttajien menoa.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin