Lintusää lähipäiville: Oikein hyvää säätä yö- ja arktisille muuttajille

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:
Tällä viikolla on heikkotuulista ja enimmäkseen selkeää ja poutaista korkeapainesäätä, mikä on oikein hyvää yö- ja arktisille muuttajille, joita useimmat muuttajat tästä eteenpäin ovat. Lämpötilakin vielä kohoaa loppuviikkoa kohti, mikä saa luonnon vihreäksi. Iltapäivisin voi olla ajoittain rannikkoa viilentävää merituulta. Vaikka varsinaista kuumaa harvinaisuusputkea ei synny, sää suosii harvinaisuuksien tuloa kaikista muuttosuunnista. Sään ollessa jatkuvasti hyvä ei myöskään arktiseen muuttoon kehity selviä purkauspäiviä, vaan muuttoa voi olla koska vain; loppuviikko tosin näyttää alustavasti vielä paremmalta kuin alkuviikko. Meriharakan päämassa on ehkä jo mennyt ja seuraavaksi tulee pikkukuovien, punakuirien sekä mustalinnun päämuutto, ehkä jo tämän viikon lopulla.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin