Lintusää 27.–29.4.2016: Paremmat lintusäät alkavat pikkuhiljaa Uudellamaallakin

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:
Lämpimän kaakkoisvirtauksen rajalla, juuri ja juuri sen kylmällä puolella on ollut tyypillisen ankeaa lintusäätä: koleaa ja sadetta. Kärsivällisyys kuitenkin palkitaan, sillä paremmat lintusäät alkavat pikkuhiljaa Uudellamaallakin ja seuraava viikko on melko lämmintä itävirtaustyyppiä. Ensi yönä tulee etelästä suuri määrä yömuuttajia kuten punarintoja, laulurastaita, tiltaltteja sekä ensimmäinen aalto mm. sirittäjiä, pajulintuja, pensastaskuja, hernekerttuja, käkiä, käenpiikoja ja kirjosieppoja. Lähiviikko on otollinen itäisille ensitulijoille kuten sinirinnoille, pikkusiepoille ja jopa hyvin aikaisille punavarpusille sekä harvinaisuuksille, esim. lampivikloille ja arojen lajeille.
Ke: Enimmäkseen kohtalaista lounaistuulta, joka illalla kääntyy itään. Alapilvi nousee vähitellen ylemmäs ja repeää selkeäksi sääksi iltapäivällä. Muuttosää on päivällä ja ensi yönä erinomainen.
To: Uusi kaakosta tuleva lämmin pulssi hipaisee Uuttamaata sateineen, mutta lämpötila on tiistain lukemia korkeampi. Enimmäkseen on kohtalaista, merellä navakkaa itätuulta. Aamulla on mahdollisesti sumua tai matalaa sumupilveä, muukin pilvisyys lisääntyy ja iltapäivällä sekä illalla sataa yleisesti, Hangon suunnalla vähemmän kuin muualla. Heikonpuoleinen muuttosää.
Pe: Aamulla aikaisin on idässä vielä pieni sateen mahdollisuus ja merellä voi olla lyhyesti navakkaa lounaistuulta, muutoin tuuli on enimmäkseen heikkoa. Pilvisyys vähenee päivän kuluessa. Hyvää muuttosäätä, etenkin seuraavana yönä.
La–su, arvio: Heikkoa tuulta ja kohtalaista itätuulta, sadealueet kuivuvat pois ja on oikein hyvää muutto- ja harvinaisuussäätä erityisesti idän tulijoille.

Pajulintu © Lauri Mäenpää

Pajulintu © Lauri Mäenpää

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin