Lintusäätiedote 17.–20.3.2016: Kevätmuutto ei etene lähipäivinä

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:
Kevätmuuton edistyminen pysähtyy jokseenkin kokonaan lähipäiviksi vastatuulen ja kylmänpurkauksen takia. Hanhien tulvapellot jäätyvät viikonlopuksi. Lumipyryn aiheuttamaa paluumuuttoa ei kuitenkaan tule, koska sää on lähes poutaista.
To: Kohtalaista, merellä navakkaa luoteenpuoleista tuulta; aamupuolella on verraten selkeää mutta iltapuolella vähän pilvisempää ja illalla sekä yöllä tulee jokunen räntä- ja vesikuuro. Tuulen takia melko huono muuttosää, vaikka iltapäivän maksimi on vielä n. +5 astetta.
Pe: Kohtalaista, merellä etenkin iltapäivällä navakkaa pohjoistuulta, puolipilvistä-selkeää ja mahdollisesti vähäisiä lumikuuroja. Koko päivän tuulen purevoittamaa heikkoa pakkasta, joka kiristyy illalla. Tuulen takia huono muuttosää.
La: Enimmäkseen on kohtalaista luoteen-pohjoisenpuoleista tuulta ja vaihtelevaa pilvisyyttä sekä päivällä mahdollisesti lumikuuroja. Hangon suunnalla on aamulla pieni mahdollisuus jatkuvaan lumisateeseen. Päivällä heikkoa pakkasta ja yöllä sisämaassa 6-10 astetta pakkasta. Melko huono muuttosää.
Su, arvio: Kylmää ja melko selkeää pakkassäätä; tuuli heikkenee edelleen, mikä merkitsee hyvää ulkoilu- ja hiihtosäätä mutta vaisua muuttoa linnuilla.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin