Tuleeko haahka Hankoon 1.3?

Hangon lintuaseman ja Aronia instituutin haahkaveikkaukseen osallistui 299 henkilöä. Tämä on reilusti enemmän kuin viime vuonna, mukavaa että kilpailu sai näin paljon suosiota!
Yli puolet vastaajista veikkasi haahkan saapuvan jo helmikuussa (punainen kuvaaja). Vastaukset painottuivat helmikuun loppupuolelle ja helmi-maaliskuun vaihteen päivät 29.2. ja 1.3. saivat eniten arvauksia (20 ja 21). Hajontaa löytyi kuitenkin laajalti aina tammikuun alkupäivistä toukokuun alkupuolelle.
Enemmistö vastaajista arveli saapumispäivän lämpötilan asettuvan jonnekin kahden ja kuuden plusasteen väliin (sininen kuvaaja). Suosituin yksittäinen lämpötila oli neljä astetta, jota veikkasi 34 vastaajaa. Moni intoutui veikkaamaan myös asteen kymmenyksiä, mikä voi osoittautua tiukaksi kisataktiikaksi.
Nyt jäädään vain jännittämään koska haahka sitten saapuu Haliakselle! Kiitoksia kaikille osallistuneille jo nyt!


299 personer deltog i Hangö Fågelstations och Aronias ejdertippning. Det är roligt att så många deltog, tävlingens popularitet har ökat klart!
Flere än hälften gissade på ankomst redan i februari (den röda grafen). Gissningarna landade ofta på slutet av februari och månadsskiftet februari-mars – skottdagen 29.2. och 1.3. drog de flesta gissningarna (20 och 21). Spridningen är stor, med ankomstdagar redan i början av januari till början av maj.
En majoritet av de som svarat gissade på att temperaturen på ankomstdagen är någonstans mellan plus 2 och 6 grader (den blå grafen). Populärast blev plus fyra, som 34 personer tippat på. Många tippade också på tiondelar av grader, vilket kan visa sig vara en smart strategi i tävlingen.
Nu återstår det bara att vänta på den första ejdern vid Hangö Fågelstation! Tack till alla som deltog redan nu!
Päivämäärä Lämpötila

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin