Lintusäätiedote 4.-7.4.2014

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:
Pohjoistuuli oli tänään heikompi kuin 3 päivää sitten ennuste näytti, joten muuttokin oli parempi. Kuitenkin viikonloppuna tulee vielä parempaa muuttosäätä, vaikka huominen ei olekaan niin hyvä kuin aiemmin näytti.
pe-la yö: Hyvää muuttosäätä, tulee mm. rastaita ja punarintoja.
la: Kohtalaista, merellä navakkaa WSW-tuulta koko päivän.  Poutaa ja melko selkeää, ohutta yläpilveä. Vähän liian kova ja hiukan liian läntinen tuuli, jotta muutto repeäisi täysillä. Kuitenkin varmaan tulee kuoveja, hanhia, niittykirvisiä, sepelkyyhkyjä, haahkoja, peippojakin ym. Pieni mahdollisuus, että olisi jopa hyvää kurkimuuttoa, reitti itäinen.
la-su yö: Erittäin hyvä yömuuttosää ja samalla pudotussää täällä, joten kaikkea tulee. Aamulla rastaita pitäisi kuhista maastossa, joukossa mustaleppälintuja ym.
su: Enimmäkseen kohtalaista lounaanpuoleista tuulta, joka kääntyy iltapäivällä luoteeseen. Verraten pilvistä ja etenkin aamulla sekä sisämaassa ja idässä ajoittain vesisadetta, ehkä vähän räntääkin. Jos aamulla ei ole matalaa sumupilveä tai sumua, voi peippoja tulla paljon Suomenlahden yli. Illalla pilvisyys rakoilee ja tulee taas hyvä muuttoyö.
ma: Lounaasta lähestyy pieni matalapaine sadealueen kera ja samalla kasvaa jatkuvan sateen ja voimistuvan kaakon-idänpuoleisen tuulen mahdollisuus. Aikataulua ei vielä voi tietää. Jos tulee aamulla, on huonohko muuttosää ja sadepäivä; jos tulee vasta iltapäivällä, voi aamu olla hyvä.
jatkoarvio: Hyvin vaihtelevaa muuttosäätä, ei kuitenkaan pahoja kylmänpurkauksia mutta ei myöskään kuumia putkia. Kevät etenee normaalisti.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin