Lauttasaarirallin 2013 tulokset

22. ralliaamu alkoi hienossa kelissä pikkupakkasella, sitten meri nousi nopeasti vaahtopäille ja loppupäivä kuluikin lounaistuulta pidellessä. Joukkueita oli 18 ja osanottajia 62. Lisäksi oli yhden hengen verrokkiryhmä SPY johtajanaan Sami Kiema (lajeja 35).

 

 

aamuRallilajeja havaittiin 62, rallihistorian neljänneksi eniten, lisäksi menetettynä lajina pikkutikka (MC Rallus). Ässiä oli ennätysvähän, vain 3 (tuloksissa alla). Ensimmäistä kertaa ei huudettu uusia rallilajeja. Voittajat paransivat omissa nimissään ollutta ralliennätystä peräti kolmella, onneksi olkoon!

Harvalukuisemmista tavattiin muun muassa kaakkuri (1m), kuikka (1p), harmaahaikara (muutama), laulujoutsen (muutolla), kanadanhanhi (ainakin 25p), haapana (ainakin a27p), harmaasorsa (1p), tavi (ainakin 1p), punasotka (1p), lapasotka (ainakin 5p), haahka (3p), mustalintu (ainakin 5p), pilkkasiipi (3p), uivelo (3p), tukkakoskelo (1m1p), pikkulokki (1m), naurulokki (1m), sepelkyyhky (a8p), punarinta (4), laulurastas (1), närhi (ainakin a3p), kottarainen (a2m), pikkuvarpunen (ennätykselliset parikymmentä p), peippo (ilmeisesti vain 1p), isokäpylintu (2p) ja keltasirkku (1m). Fasaanit lähestyvät sukupuuttoa, pohjustuksissa tavattiin enää kuulemma 4 poikamiestä.

Vesiäisistä poikkeavan runsas oli tukkasotka (yli tuhat). Päiväpedoista näyttäytyivät merikotka (noin 6), hiirihaukka (1m), kanahaukka (>3) ja varpushaukka (>3). Pöllöjä nolla, tikoista käpytikka oli jälleen runsas (tai oli ainakin ennen rallia noin 7) ja palokärkiä vähintään 2. Marjalinnuista sekä tilhiä että räkättejä löytyi vain jokunen. Koppanokista kaikki joukkueet tapasivat vihervarpusen ja urpiaisen, punatulkku jäi uupumaan kahdelta sekä pikkukäpylintu seitsemältä.

  1. Janne Ahonen (Heikki Eriksson, Aleksi & Petteri Lehikoinen, Jarkko Santaharju) 54.Ralliennätys.
  2. Folio-oliot (Markus Lampinen, Aleksi Mikola, Tomas Swahn, Joonatan Toivonen) 52.
  3. MC Rallus (Tuukka Kupiainen, Juha Laaksonen, Gustaf Nordenswan, Kari Soilevaara) 51. Pikkulokki.
  4. Takaveto (Vesa Jouhki, Jari Laitasalo, Andreas Lindén, Matti Rekilä) 49.
  5. Heittokääpiöt (Jenni Leppänen, Sanna Mäkeläinen, Risto Nevanlinna, Johannes Silvonen, Kaisa Välimäki) 47.
  6. Kääpiönheittäjät (Jukka Hintikka, Antto Mäkinen) 46.
  7. La Rouge (Martti Heikinheimo, Pentti Kallio, Jari Markkula, Heikki Seppänen) 44. Isokäpylintu.
  8. Menetetyt (Jarkko Koskela, Pekka Leskelä, Mika Ohtonen, Andreas Uppstu) 43.
  9. PULSSI (Kimmo Heiskanen, Seppo Knuuttila, Pekka Rusanen, Petri Shemeikka) 42.

Ketterät (Mikko Kataja, Johanna Klemettinen, Kalle Larsson) 42. Kottarainen.

A-Gentit (Kai Hilditch, Johannes Ijäs) 42.

      12.    Kamera ja putki (Petri Ahlroth, Riku Lumiaro) 41.

      13.    Team Hemppo (Matias Castrén, Jukka Haltimo, Pekka Huttunen) 40.

               Ei meil oo nimee (Minna & Timo Damski, Veli Niemi) 40.

      15.   Carmeat (Martti Mielonen, Aarne Reunala, Timo Vilkka) 37.

      16.   Neljän maan joukkue (Edward Kluen, Kim Lindner, Kalle Meller, Helen Pargeter) 34.

               Lintupoppoo (Björn Ahlnäs, Pejk Eriksson, Antti & Jouko Rissanen) 34.

      18.   Laru Films (Esa Aittokallio, Erkki Halkka, Teemu Konttinen) 33.

Rallijoukkueilta toivotaan ralli- ja pohjustushavaintojen kirjaamista Tiiraan.

Kiitokset rallaajille sekä tyylikkäälle purkuparille Jukka Hintikalle & Andreas Lindénille. Pohjustustuntien ennätysmies Gustaf Nordenswan sai pukeutua voittajajoukkueen lahjoittamaan kiertopalkintopaitaan.

Ens vuonna nähdään 29.11.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin