Lintusäätiedote: muuttosää jatkuu vaisuna

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle 2.-5.4.2013:
Vuodenaikaan nähden kylmä ilmamassa pysyttelee Pohjois-Euroopassa näillä näkymin vielä seuraavan viikon, mikä merkitsee edelleen kovia yöpakkasia ja hidasta lumen sulamista. Samalla koillinen vastatuuli voimistuu loppuviikkoa kohden eteläiseltä Itämereltä Englantiin ulottuvalla alueella, mikä myös toimii tehokkaana muuton jarruna kohti Suomea. Siksi tälläkin viikolla lintumuutto etenee meillä nihkeän vaisussa ja myöhäisessä tahdissa, vaikka paikallinen muuttosää on etenkin ke-to hieno. Lumirajakin on etelässä 1000 km:n päässä. Lämmin virtaus on kaukana kaakossa, Turkissa ja Etelä-Venäjällä.
Ti: Enimmäkseen kohtalaista pohjoistuulta, joka päivän kuluessa kääntyy länteen. Verraten selkeää.
Ke-to: Enimmäkseen heikkoa lännen-lounaanpuoleista tuulta tai tyyntä, verraten selkeää. Iltapäivällä voi olla merituulta rannikolla.
Pe: Pilvisyys lisääntyy mutta ei sada. Kylmä koillisvirtaus voimistuu merellä navakaksi. Muuttosää huono.
Viikonlopun arvio: kylmä säätyyppi jatkuu, muutto pientä.
150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin