EuroBirdWatch alkaa huomenna!

Tänä viikonloppuna 6.-7.10. järjestetään maailman suurin lintuharrastustapahtuma, EuroBirdwatch. Voit osallistua käymällä linturetkellä ja tallentamalla havaintosi Tiiraan viimeistään sunnuntaihin klo 17 mennessä. Voit myös osallistua Tringan yhteishavainnointipäivään Vuosaaren täyttömäellä sunnuntaina klo 8 alkaen.

EuroBirdWatchin tärkein tavoite on herättää kiinnostusta muuttolintuja ja niiden suojelua kohtaan. Tapahtumaan osallistuu vuosittain kymmeniä tuhansia ihmisiä järjestetyissä yleisötapahtumissa ja omatoimisesti retkeillen.

EuroBirdwatch on hyvä tilaisuus levittää tietoa lintujen muutosta ja lintujen elinympäristöjen, lisääntymis- ja levähdysalueiden sekä muuttoreittien suojelun tarpeellisuudesta. Viime vuonna tapahtumaan osallistui noin 80 000 ihmistä 37 maassa eri puolilla Eurooppaa ja Keski-Aasiaa. Lintuja havaittiin lähes viisi miljoonaa yksilöä. Eniten lintuja havaittiin Suomessa: Tiira-lintutietopalveluun ilmoitettiin viikonlopun aikana yli 1,5 miljoonaa yksilöä.

Kaikkien Tiiraan havaintojaan viikonlopun aikana tallettaneiden kesken arvotaan 50 euron lahjakortti BirdLife Suomen Lintuvarusteeseen! Arvonnan voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti. 

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin