Lintusäätiedote Tringan alueelle 7.-9.9.

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote

Peipon muutto alkaa voimistua näinä päivinä, rautiaisen ja  västäräkin muutto on tulossa huippuvaiheeseen, kun taas metsäkirviset, keltavästäräkit ja haarapääskyt vähenevät.

Pe:  Aamulla enimmäkseen heikkoa-kohtalaista lännenpuoleista tuulta, joka illaksi voimistuu merellä navakaksi. Aamulla pilvistä, iltapäivällä vaihtelevaa pilvisyyttä ja illalla jopa melko selkeää. Aamulla ja päivällä paikoin kuuroittaista sadetta.  Melko hyvä rannikon johtolinjalle kasaava aamumuuttosää. Iltapäivällä mahdollisuus melko hyvään haukkasäähän, jos riittävästi selkeitä alueita.

La: Mantereella enimmäkseen kohtalaista ja merellä navakkaa lännenpuoleista tuulta, joka iltapäivällä lännestä alkaen kääntyy luoteeseen ja voimistuu. Vaihtelevaa pilvisyyttä ja varsinkin iltapäivällä monin paikoin sadekuuroja. Rannikolla mahdollisuus hyvään pikkulintujen aamumuuttoon. Illalla kovaa yömuuttoa (tyhjennyssää).

Su: Enimmäkseen kohtalaista, merellä navakkaa luoteistuulta, joka päivän kuluessa heikkenee ja kääntyy vähän läntisemmäksi. Poutaa ja verraten selkeää, päivällä mahdollisesti enemmän kumpu- tai kumpukerrospilveä. Aamumuutto ei kasaudu rannikon johtolinjalle, mutta erinomainen haukkojen (lähinnä itään menevien) sekä kurkien muuttosää, eli jokohan nyt lähtisi Pohjanmaalta liikkeelle kurkien ensimmäinen annos. Yöllä kovaa hyönteissyöjien ja laulurastaiden muuttoa.

alkuviikko: Lämmin eteläinen virtaus leviää meille. Voi tuoda kaakkoisia harvinaisuuksia.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin